« Terug naar het aanbod

Voetbalhelden – Messi is de beste

Boek

8 t/m 11 jaar

Auteur: Simon Mugford

Uitgever: Uitgeverij Condor
ISBN nummer: 9789493189027
Aantal pagina's: 132
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Dan Green

Omschrijving

Lionel Messi was als kind al een geweldige voetballer. Later zou hij voor het nationale team van Argentinië spelen, captain van FC Barcelona worden en zes keer de Ballon d’Or-prijs winnen. In het boek Messi is de beste, onderdeel van de serie Voetbalhelden, lees je Messi’s verhaal aan de hand van grappige striptekeningen. Het boek staat vol informatie: weetjes, statistieken en natuurlijk informatie over voetbaltechniek.

Oordeel

Een boek over je voetbalheld is natuurlijk nooit saai voor echte voetbalfans, maar deze vorm zal zeker aanspreken bij kinderen die houden van boeken als de waanzinnige boomhut, leven van een loser etc. Het is een mooi voorbeeld van een eenvoudige graphic novel (strip roman) voor kinderen. Het leest als een verhaal, is niet saai of moeilijk en daardoor leest het als een trein. Je leert alles wat er te weten valt over Messi… en waarom hij de beste is! Ook kun je meteen je kennis over Lionel Messi testen met de quiz in het boek.

Leeftijdsadvies

Dit is een boek voor echte voetbalfans en natuurlijk helemaal voor fans van Messi. Vanwege het taalgebruik vooral geschikt voor kinderen van 8 t/m 11 jaar.

PS: Fan van Ronaldo? Check dan even het boek Ronaldo is de beste


Benieuwd? Kijk even op kinderboeken.nl voor een leesfragment!

Thema’s