« Terug naar het aanbod

Muis aan het werk

Kartonboek

1 t/m 4 jaar

Auteur: Lucy Cousins

Uitgever: Leopold
ISBN nummer: 9789025883454
Aantal pagina's: 20 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2022

Omschrijving 

Muis aan het werk is een eerste woordjes boek van Lucy Cousins. Samen met Muis kunnen de allerkleinsten de wereld om hen heen ontdekken. In dit boekje ga je met muis aan het werk: op het sportveld, in het ziekenhuis, bij de brandweer, op school, bij het treinstation, in het restaurant, op de bouwplaats, bij het ruimtestation, in de garage, in het atelier.

 
Oordeel

Het werkende leven zal voor de allerkleinsten nog even op zich laten wachten, maar om zich heen zien kinderen wel allerlei mensen aan het werk. Is je kind ook zo gek op de bouwplaats, of moet er altijd even gekeken worden als de brandweer voorbij komt? Pak dan zeker dit boekje erbij en maak met elke bladzijde de wereld van je dreumes of peuter een stukje groter.  In Muis aan het werk valt op elke pagina namelijk wel iets nieuws te ontdekken.

Op de linkerpagina wordt telkens een werkplek geschetst. Op de rechterpagina vind je  losse voorwerpen die je op die plek gebruikt. Daarbij worden alle worden benoemd.  Let wel even op dat je de lidwoorden ook benoemt. Die ontbreken in dit boek en zijn wel belangrijk.

Het hardkartonnen boekje is uitgegeven in een klein vierkant formaat. Ideaal voor jonge kinderen om zelf te pakken en open te slaan. Hoewel het een eerste woordjes boekje is, zijn het zijn niet altijd de makkelijkste woorden. Verwacht dus niet dat je dreumes de woorden meteen zelf zal gebruiken. Hoe dan ook, er valt genoeg te zien en te benoemen. Benieuwd naar andere eerste woordjes boeken van Muis? Kijk dan zeker even bij Muis in de stad en Muis ontdekt!  

 
Leeftijdsadvies

Dit boek is gemaakt voor kinderen vanaf circa anderhalf jaar en ouder. Het bevat eenvoudige tekeningen en losse woorden. 

 


Meer weten? Kijk op kinderboeken.nl

Thema’s