« Terug naar het aanbod

Muis in de stad

Boek

1 t/m 4 jaar

Auteur: Lucy Cousins

Uitgever: Leopold
ISBN nummer: 9789025883065
Aantal pagina's: 20 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2022

Omschrijving

Muis in de stad is een eerste woordjes boek van Lucy Cousins. Samen met Muis kunnen de allerkleinsten de wereld om hen heen ontdekken. Ga samen met Muis naar buiten, de stad in! Bezoek de bibliotheek, het postkantoor, in het park, de supermarkt, het tuincentrum, de kledingwinkel en het café waar je ijs kunt eten en warme chocolademelk kunt drinken.

 

Oordeel

In Muis in de stad valt op elke pagina wel iets nieuws te ontdekken. Op de linkerpagina een schets van de situatie of locatie (naar buiten, in de supermarkt) en op de rechterpagina losse voorwerpen die je op die plek kunt vinden met de woorden erbij. Let wel even op dat je de lidwoorden ook benoemt. Die ontbreken in dit boek en zijn wel belangrijk.

Het hardkartonnen boekje is uitgegeven in een klein vierkant formaat. Ideaal voor jonge kinderen om zelf te pakken en open te slaan. Hoewel het een eerste woordjes boekje is, zijn het zijn niet altijd de makkelijkste woorden. Verwacht dus niet dat je dreumes de woorden meteen zelf zal gebruiken. Hoe dan ook, er valt genoeg te zien en te benoemen. En daarna? De stad in om alles met eigen ogen in het echt te zien! Benieuwd naar andere eerste woordjes boeken van Muis? Kijk dan zeker even bij Muis aan het werk en Muis ontdekt!  

 
Leeftijdsadvies

Dit boek is gemaakt voor kinderen vanaf anderhalf jaar. Het bevat eenvoudige tekeningen en losse woorden. 

 


Kijk voor meer informatie op kinderboeken.nl

Thema’s