« Terug naar het aanbod

Muis ontdekt

Prentenboek

Auteur: Lucy Cousins

Uitgever: Leopold
ISBN nummer: 9789025878382
Aantal pagina's: 20
Jaar van uitgave: 2020

Omschrijving 

Muis ontdekt is een eerste woordjes boek van Lucy Cousins. Samen met Muis kunnen de allerkleinsten de wereld om hen heen ontdekken: het weer, de seizoenen, de tuin, geluiden, groeien enzovoorts. 

Oordeel

Muis ontdekt is eigenlijk de wereld in het klein. Op elke pagina valt er iets nieuws te ontdekken. Natuurlijk, het onderzoeken doe je met je hele lijf en al je zintuigen, maar per onderwerp valt er door de eenvoudige kleurrijke tekeningen al veel te bekijken voor de allerkleinsten. Er valt genoeg te zien en te benoemen. Let wel even op dat je de lidwoorden ook benoemt. Die ontbreken in dit boek en zijn wel belangrijk. Het hardkartonnen boekje is uitgegeven in een klein vierkant formaat. Ideaal voor jonge kinderen om zelf te pakken en open te slaan. 

Het boekje nodigt uit om de onderwerpen ook in de echte wereld te onderzoeken. Dat hoeft natuurlijk niet in een keer. Bekijk bijvoorbeeld na het zien van de tekening bij ‘Zo zien wij eruit’ ook samen jullie eigen gezicht en lichaam. Benoem de lichaamsdelen als de oren, de voeten, de handen etc, en laat kinderen de neus, de haren aanraken.

Leeftijdsadvies

Dit boek is gemaakt voor kinderen vanaf circa tien maanden. Het bevat eenvoudige tekeningen en losse woorden.


Thema’s