« Terug naar het aanbod

Missie afbreken

Boek

Vanaf 9 jaar

Auteur: Pieter Koolwijk

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047713869
Aantal pagina's: 264
Jaar van uitgave: 2023
Illustrator: Linde Faas


Omschrijving

Gozert is de allerbeste vriend van Ties. En dat is maar goed ook, want Ties is de enige die hem kan zien. Alleen heeft Ties Gozert steeds minder nodig… Gozert heeft het gevoel dat hij soms bijna wordt vergeten en dat gevoel wordt nog sterker als Ties een eigen missie krijgt. Een missie die te maken heeft met huize Hopeloos. De plek waar Gozert het allerongelukkigst ooit was. Terwijl Gozert het steeds vaker zonder Ties moet stellen, ontdekt hij dat er meer zijn zoals hij. En dat het niet goed met hen gaat als hun mensen geen aandacht meer aan hen besteden. Hoort hij nou wel of niet thuis in deze wereld?

 

Oordeel

Missie afbreken is het derde (en laatste…) boek in de reeks over Ties en Gozert. Na Gozert en Luna moest er wel een boek komen waarin Gozert zelf centraal zou staan. Ook dit keer is een waarschuwing op zijn plaats. Weet waar je aan begint als je dit derde deel leest. Allereerst kun je het boek niet wegleggen en ten tweede… heb je het uit, dan is het klaar. Maar om nu te zeggen dat je het boek niet moet lezen…. Ook dit deel is weer een enorm avontuur. Het leest als een trein en smijt je heen en weer qua emoties. Van lachen om de capriolen van Gozert tot tranen over je wangen van het verdriet dat van de pagina’s spat. Dat is mede te danken aan de prachtige illustraties van Linde Faas. Zij en Pieter Koolwijk hebben van dit laatste deel weer een parel gemaakt. Geef je over voor het laatste deel, dan verdwijn je zo weer in de wereld van Ties, Luna en Gozert. Kun je het verhaal los lezen? Ja hoor, dat kan. Maar we raden je aan ook de andere boeken te lezen en in dat geval is de volgorde Gozert, Luna en dan Missie afbreken de beste. De laatste puzzelstukjes vallen op zijn plek. Tip: Lees het boek samen… het is fijn om het verhaal met iemand te delen.


Leeftijdsadvies

Net als Gozert en Luna is Missie afbreken voor kinderen vanaf tien jaar. Pieter Koolwijk heeft een toegankelijke schrijfstijl en zal om die reden gelezen kunnen worden door geoefende lezers vanaf negen jaar. Toch denken we dat het verhaal meer past bij kinderen vanaf een jaar of tien. Zij zullen de meerdere lagen in het verhaal beter begrijpen. Ook een mooi boek om voor te lezen of samen te lezen!


Thema’s