« Terug naar het aanbod

Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht

Boek

Vanaf 10 jaar

Auteur: Sanne Rooseboom

Uitgever: Van Goor
ISBN nummer: 9789000385065
Aantal pagina's: 231
Jaar van uitgave: 2023
Illustrator: Mark Janssen

 
Omschrijving

In de bergen van Zwitserland staat de Haviksburcht. Een grote villa die al meer dan dertig jaar leegstaat. Volgens buurtbewoners spookt het er. Een paar kilometer verderop wordt een geheime Internationale Conferentie gehouden voor alle Ministeries van Oplossingen ter wereld. Daar ontmoeten Nina, Alfa, Ruben, Kai en mevrouw Vis de veertienjarige Olivia en haar vader van Het Zwitserse Ministerie. Ze vertelt over de Haviksburcht en de zaak die ze aan het oplossen zijn. De leden van het Nederlandse Ministerie besluiten haar te helpen. Ze gaan bewijzen dat het er niet spookt zodat er weer mensen kunnen wonen. Het blijkt alleen een écht enge plek te zijn. Gaat het ze lukken? En… waarom is er zoveel ruzie tussen de volwassenen op de conferentie?

 
Oordeel

Als je denkt dat het niet mogelijk is nog een deel te lezen over het Ministerie van Oplossingen, dan word je blij verrast door alweer het vijfde deel van de bekende serie. Het is Sanne Rooseboom (de schrijfster van de serie) opnieuw gelukt een totaal ander verhaal te schrijven over de belevenissen van Nina, Alfa, Ruben en de anderen van het Ministerie van Oplossingen! Een internationale invalshoek deze keer en dat levert weer een prachtig nieuw avontuur op. 

Het verhaal bevat herkenbare elementen om je helemaal thuis te voelen en Rooseboom neemt je door haar karakteristieke schrijfstijl helemaal mee in het verhaal. De  illustraties zijn gemaakt door Mark Jansen en de voorkant maakt nieuwsgierig genoeg om het boek meteen open te slaan. Een waarschuwing vooraf: je legt het spannende (!) boek lastig weg. Begin dus overdag op tijd met lezen. En daarna… ?! Tja, het is wachten op het volgende deel. Er zit niets anders op. Of een van de andere boeken lezen van Sanne Rooseboom.   

Kortom, dikke aanrader naast de eerste vier delen (zie: Het Ministerie van Oplossingen en Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh, Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis en Het Ministerie van Oplossingen en De Zilverjongen).

 

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf circa 10 jaar. Zij zullen ook de perspectiefwisselingen in het boek snel doorhebben en het verhaal kunnen blijven volgen.


Thema’s

Griezelen