« Terug naar het aanbod

Het Ministerie van Oplossingen en De Zilverjongen

Boek

Vanaf 10 jaar

Auteur: Sanne Rooseboom

Uitgever: Van Goor
ISBN nummer: 9789000374984
Aantal pagina's: 235
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Mark Janssen

Omschrijving

Eén van de strenge regels van het eeuwenoude Ministerie van Oplossingen is dat ze iedereen moeten helpen. Niet alleen wie ze aardig vinden. Dat valt in de praktijk niet mee. Nina (11 jaar) worstelt ermee, want de jongen die ze moeten helpen (Ralf) is altijd zó kwaad en onaardig.

Maar Ralf heeft hun hulp wél nodig. Hij heeft het zwaar door de scheiding van zijn ouders. Het gaat steeds slechter op school. Hij slaat kinderen op het voetbalveld en de enige vriend die hij nog heeft wil hem laten stelen. De hoogste tijd voor actie dus. Nina doet ook mee. Met tegenzin. Hoe help je iemand die je eigenlijk helemaal niet aardig vindt?


Oordeel

Het vierde boek van Sanne Rooseboom over het Ministerie van Oplossingen! Opnieuw pakt auteur Sanne Rooseboom grote (realistische) problemen bij de kop. Want hoe help je inderdaad iemand die je eigenlijk niet aardig vindt?! Wat zou jij doen?

Roosenbooms schrijfstijl is prettig. Ze neemt je helemaal mee in het verhaal. Ook dit boek is daardoor weer lastig weg te leggen! Het verhaal is nooit voorspelbaar en bevat weer allerlei onverwachte wendingen. Daar vertellen we liever niets over. Dat moet je maar zelf lezen…

Kortom, dikke aanrader naast de eerste drie delen (zie: Het Ministerie van Oplossingen en Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh en Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis).

LEEFTIJDSADVIES

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf circa 10 jaar. Zij zullen ook de perspectiefwisselingen in het boek snel doorhebben en het verhaal kunnen blijven volgen.


Thema’s