« Terug naar het aanbod

Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

Boek

Vanaf 9 jaar

Auteur: Sanne Rooseboom

Uitgever: Van Goor (onderdeel van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv)
ISBN nummer: 9789000362547
Aantal pagina's: 240
Jaar van uitgave: 2019
Illustrator: Mark Janssen

Omschrijving

Het derde boek van Sanne Rooseboom over het Ministerie van Oplossingen! Sinds ze de zaak over de verdwenen van Gogh hebben opgelost (zie Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen van Gogh) zijn de vrienden Nina, Alfa en Ruben samen met mevrouw Vis druk bezig als ambtenaar van het Ministerie van Oplossingen. Als Nina en Alfa vreemde schatten vinden in de gymzaal van school betekent dat al snel het begin van een nieuw avontuur. De Zilvermannen maken het werk van het Ministerie behoorlijk lastig. Zouden de ambtenaren van het Ministerie van Oplossingen ook deze nieuwe zaak tot een goed einde kunnen brengen?


Het boek Het Ministerie van Oplossingen is het derde boek in een reeks van boeken over Het Ministerie van Oplossingen. (zie: Het Ministerie van Oplossingen en Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh).


Oordeel

Opnieuw pakt auteur Sanne Rooseboom grote problemen bij de kop. Ze neemt je door haar prettige en levendige schrijfstijl helemaal mee in het verhaal. Het verhaal laat je dan ook niet los. Verrassend dit keer: we kijken we niet alleen over de schouders van Nina, Alfa en Ruben mee, maar krijgen ook meer mee vanuit het perspectief van de Zilvermannen. Dit maakt het extra spannend dit keer. De kleine verhaallijnen rondom de grote verhaallijn maken het echter grappig en luchtig waardoor het niet te eng wordt.


Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf circa 9 á 10 jaar.


Thema’s