Week van de Mediawijsheid

 

Kinderen van nu groeien op in een wereld vol media. Hoewel je officieel pas vanaf 13 jaar gebruik mag maken van online platforms als Instagram en TikTok, zijn veel kinderen op de basisschool al online actief op social media. Het is belangrijk om hierover te praten met kinderen. Maar, hoe begin je zo’n gesprek?

Noteer alvast dinsdag 8 november 2022 om 20 uur! Dan vindt weer een landelijk webinar plaats voor ouders van kinderen in de bovenbouw van de basisschool tijdens de Week van de Mediawijsheid. Je kunt dit webinar gratis volgen (meld je HIER aan).

Tijdens het webinar staan we stil bij het online mediagebruik van kinderen. Wat doen ze online en hoe actief zijn ze online? Hoe blijf je als ouder betrokken bij het mediagedrag online, zonder de privacy van kinderen te schenden? Hoe laat je in vertrouwen los, maar blijf je in gesprek met je kind over het gedrag online?

Ik (Denise) geef je tips en praktijkvoorbeelden. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Ben jij erbij? Meld je HIER aan voor het webinar.

Om je op weg te helpen hebben we verschillende media bij elkaar gezocht voor kinderen van 9 – 12 jaar. Download HIER de mediatips. De verhalen zijn stuk voor stuk een aanrader om te lezen, kijken, luisteren of te spelen én een mooie aanleiding voor een gesprek.

Download HIER gratis kletskaarten om samen met je kind het gesprek aan te gaan over social media.

Over Denise Bontje

 

Mijn naam is Denise Bontje. Moeder van 3 jongens. Ik ben opgeleid tot taalkundige en theatermaker. Sinds een jaar of tien heb ik me gespecialiseerd in taal en mediaopvoeding en kinderen.

Ik wil ouders en professionals bewust maken van het belang van mediaopvoeding en hen inspireren om vooral te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen met kinderen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Kinderen hebben daar recht op.