Voorleesdagen? Doorleesdagen!

Elk jaar kijken we weer uit naar de Nationale Voorleesdagen. Tien dagen waarin prentenboeken de volle aandacht krijgen en het belang van voorlezen weer eens extra benadrukt wordt.

 

 

We genoten dit jaar van ‘Maar eerst ving ik een monster‘ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Jullie ook? Sowieso erg blij met de Top tien van dit jaar. Het bevatte voor elke leeftijd wel wat.

Ook zo leuk dat dit jaar weer allemaal Bekende Nederlanders de boer opging om voor te lezen. Zo worden er toch weer zaadjes gepland.

Maar, mogen we een geheim verklappen? Je hoeft die zaadjes niet per se tijdens de Nationale Voorleesdagen te planten hoor. Sterker nog, je hoeft er niet eens een BN-er voor te zijn!

Het enige wat jij ‘moet’ doen is op de bank ploffen met een boek. Elke dag weer. Zien lezen, doet lezen. Maar ook samen naar de bieb om een nieuwe voorraad te halen, elke dag een momentje pakken om voor te lezen… en ga zo maar door. Er zijn verschillende routines die je het hele jaar door kun je gebruiken om voorlezen een vaste plek te geven. Het is aan jou te kiezen voor het moment dat voor jou en je kind het meest geschikt is.

Heb vooral veel plezier en geniet samen van de verhalen. Het hele jaar door!

Meer lezen? Bekijk HIER (klik!) onze tips.

 

Wie is blogger Denise Bontje?

Mijn naam is Denise Bontje. Moeder van 3 jongens. Ik ben opgeleid tot taalkundige en theatermaker. Sinds een jaar of tien heb ik me gespecialiseerd in taal en mediaopvoeding en kinderen. Sinds 2019 beheer ik samen met mijn zus Manon (klik!) de website Mediasmarties.nl

Ik wil ouders en professionals bewust maken van het belang van mediaopvoeding en hen inspireren om vooral te lezen, kijken, spelen en doen met kinderen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Kinderen hebben daar recht op.