« Terug naar het aanbod

Maar eerst ving ik een monster

Boek

4 t/m 6 jaar

Auteur: Tjibbe Veldkamp

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047708520
Aantal pagina's: 26
Jaar van uitgave: 2019
Illustrator: Kees de Boer

Omschrijving

Een jongetje moet gaan slapen, maar verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee met zo’n slimme hoofdpersoon!

Oordeel

Een samenwerking tussen schrijver Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat garant voor een kleurrijk en fantasievol prentenboek vol humor. Maar eerst ving ik een monster is precies dat: een grappig verhaal waarbij de verteller een jongetje op bed wil leggen, maar het jongetje in kwestie vol fantasie alles uit de kast trekt om nog maar niet te hoeven slapen. Wat volgt is een dialoog die alle kanten op gaat. Voor ouders en kinderen een hele herkenbare situatie.

Extra mooi is dat dit verhaal over monsters de kleuter juist laat dealen met de monsters. De kleuter in kwestie speelt met wat er met die monsters gebeurt. Zeker fijn voor kleuters die zelf een monster onder hun bed hebben. Dat is helemaal niet erg. Die kun je altijd vangen …

Een terechte winnaar van de Zilveren Griffel in categorie tot zes jaar (2021).

Leeftijdsadvies

Maar eerst ving ik een monster is een prentenboek dat zeker aanslaat bij kleuters vanaf ca. 4 jaar. Zij zullen zich in de situatie herkennen en de humor van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer begrijpen.

Goed om te weten

Het prentenboek is niet alleen winnaar van de Zwilveren Griffel in categorie tot zes jaar (2021) ook Prentenboek van het jaar 2022 . Het prentenboek staat tijdens de Nationale Voorleesdagen (januari 2022) centraal.


Thema’s