Is er wel wifi???

 

We gaan een weekendje weg. Wij is mijn man, dochter van 12, dochter van 11 en ik. Ik vraag of mijn man het ermee eens is dat we een bijna telefoonloos (tegenwoordig is er een hip woord voor gelukkig: unplugged) weekend zullen proberen. Goed idee. Dus we kondigen dit aan bij de meiden. Ze begrijpen het wel. Lekker met z’n vieren, spelletjes, natuur, genieten van het mooie weer dat komt.

 

 

Het is even stil, ze denken even na.

 

‘Is er wel wifi?’ vraagt jongste verschrikt. ‘Is er een stopcontact?’ vraagt de oudste bedenkelijk. ‘Mag ik alles wat we doen filmen voor tiktok?’ de jongste weer. Hmm…. Nemen ze ons nu serieus? Nemen ze ons nu in de maling? Nee, ze nemen ons niet in de maling en zijn bloedserieus. Ik denk dat ze telefoonloos zich niet helemaal kunnen voorstellen. Of misschien komt dat hele woord nog niet voor in hun vocabulaire. Vandaar dat mooie woord unplugged natuurlijk. Tienertaal?

 

Het is wat, die schermpjes

 

Kopzorgen voor ouders, onmisbaar voor tieners. Nou ja, ook voor ons. Door de tweede lockdown is er aardig de klad in onze schermregels gekomen. Hoe doe je dat als je allemaal online moet werken in hopelijk je eigen ruimte? Ik houd me voor dat we in de zomervakantie… of misschien erna… de teugels weer eens aanhalen. Zodat de kans op hyperactieve hersenen en bolle ogen wat verkleind. 

Maar hé… ik heb geen zin om me hier steeds zo’n zorgen over te moeten maken. Ineens herinner ik me een artikel over de voordelen van gamen in het februarinummer van het Psychologie Magazine. Ik pak het er weer eens bij…

 

Drie redenen om de teugels wat te laten vieren

 

  1. Gamen vergroot veerkracht, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden
  2. Gamen is een hobby, net als voetbal
  3. Veel schermtijd is niet per se slecht

Wat een heerlijke positieve kanten lees ik over schermgebruik en gamen! Ik zak onderuit op de bank en verdwijn opgelucht en ontspannen even lekker in mijn telefoon …

 

 

Misschien klinkt dit heel herkenbaar?

Weet dat we allemaal zoeken naar de juiste balans! Blijf met je kind in gesprek en… als het niet helemaal gaat zoals je wilt heb je misschien wat aan deze tips en artikelen over kinderen en de online wereld. Of lees (samen) het boek Het geheim van de wifi van Angelique van Dam. 

Wie is gastblogger lotte klein?

 

Naast moeder ben ik ook buitenspeelbaas bij NatuurlijkSportief, Coordinator peuteropvang bij Stichting PCOHS in Rotterdam, ben ik gek op schrijven en heel actief op social media waar je alles kunt lezen over mijn passie voor buitenspelen.

Samen met mijn vriendin Anoek Beekhuizen hebben we de locatie NatuurlijkSportief Breda gestart. Daarover kun je alles lezen op www.natuurlijksportief.nl/breda