« Terug naar het aanbod

Het geheim van de wifi

Boek

9 t/m 11 jaar

Auteur: Angelique van Dam

Uitgever: Uitgeverij Leopold
ISBN nummer: 9789025877958
Aantal pagina's: 95
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Saskia Halfmouw

Omschrijving

Een camping zonder wifi. Kun je het je voorstellen? Sarah is een weekend weg met haar ouders en moet het hele weekend zonder wifi doen. Een goed idee volgens haar ouders, maar voor Sarah is het ramp! Als ze niet snel iets op social kan plaatsen raakt ze haar vriendinnen kwijt! Gelukkig ontmoet ze Gijs. Kan hij haar helpen?

Oordeel


Oei… wat een herkenbaar verhaal voor ouders én kinderen. Aan de ene kant de behoefte om even helemaal offline te zijn en daarnaast de drang juist alles te delen. Angelique van Dam heeft het in een pakkend verhaal gevat dat leest als een trein. Wellicht ook een kleine eye-opener voor kinderen én ouders. Zeker lezen dus!

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf een jaar of acht á negen, zeker als ze al actief zijn op social media.  

Leuk om te weten

Vanwege het thema is dit boek ook onderdeel van een nieuwe Mediasmarties WegWijzer vol media óver Samen Sociaal Online. Naast tips om te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen bevat de WegWijzer ook tips om het gesprek met kinderen aan te gaan over mediagebruik en geven we tips om zelf tot actie over te gaan. Voor ouders hebben we hierbij handige Tips voor thuis samengesteld. Je kunt ze HIER gratis downloaden.


Thema’s