Er op uit!

 

Op 29 november 2021 werd het meest Kidsproof Museum van Nederland 2022 bekend gemaakt door museum Kids. De winnaar is het is het Discovery Museum in Kerkrade!

 

 

foto: Discovery Museum

Het Discovery Museum is een museum waar je je handen uit de mouwen moet steken. Er is van alles te doen en te ontdekken. Met een gemiddelde score van 9,16 uit 65 inspecties, is het een terechte winnaar. Het museum mag zich een heel jaar lang het meest Kidsproof museum van Nederland noemen!

Opvallend dat in de top 5 sowieso vooral musea voorkwamen waarin naast informatie te lezen, te bekijken en te beluisteren, vooral ook veel gespeeld kan worden en gedaan. Van ontdekken, experimenteren, tot maken en bewegen. Op de vraag wat een museum nu een kidsproof museum maakt, dan is het dat.

Kinderen houden ervan om uitgedaagd te worden, zelf te ervaren of uit te proberen. De jongens hier thuis waren het eens met de andere musea in de top 5 (waaronder NEMO in Amsterdam en het prehistorisch dorp in Eindhoven). Nu eens kijken wanneer we naar Kerkrade kunnen afreizen…

 

foto: Discovery Museum

Benieuwd naar alle andere kidproof musea in Nederland? Neem samen met je een kijkje opĀ www.museumkids.nl, geef jezelf en je kind een museumkaart cadeau en duik in 2022 zelf in al die musea.

Tip: download de museumkids app en meld je (kind!) aan als museuminspecteur. Zo weet je niet alleen welke musea geschikt zijn, maar krijgen ook meer musea feedback op hun aantrekkingskracht op kinderen.

 

 

Wie is blogger Denise Bontje?

Mijn naam is Denise Bontje. Moeder van 3 jongens. Ik ben opgeleid tot taalkundige en theatermaker. Sinds een jaar of tien heb ik me gespecialiseerd in taal en mediaopvoeding en kinderen. Sinds 2019 beheer ik samen met mijn zus Manon de website Mediasmarties.nl

Ik wil ouders en professionals bewust maken van het belang van mediaopvoeding en hen inspireren om vooral te lezen, kijken, spelen en doen met kinderen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Kinderen hebben daar recht op.