« Terug naar het aanbod

Museumkids

Website

6 t/m 12 jaar

Producent: Stichting Kuseumkaart

Omschrijving

Wil je op speelse wijze in aanraking komen met verschillende musea in Nederland, dan is de website www.museumkids.nl zeker een bezoek waard. Op deze educatieve website vind je verschillende quizzen over kunst, natuur en wetenschap.

Via de homepage kun je lezen over diverse kidsproof musea in Nederland. Je vind er informatie over tentoonstellingen en (online) activiteiten. Vervolgens kun je ervoor kiezen om zelf een museum te bezoeken én te beoordelen. Download de app, ga naar het museum, vul het inspectieformulier in en laat zien wat jij van het museum vindt. Samen met alle inspecteurs kiezen jullie op deze manier het leukste Kidsproof museum van Nederland.

Oordeel

De kleurrijk vormgegeven website bevat ontzettend veel educatieve informatie en is erg geschikt voor kinderen. Zij zullen zich hier niet vervelen. Het idee om kinderen musea te laten inspecteren is een mooie missie. Hierdoor zullen meer kinderen de weg naar het museum weten te vinden.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen van deze leeftijd bezoeken graag, vaak met het gehele gezin, een musea en zullen zich dan ook snel betrokken voelen. De website heeft een educatief karakter en bevat een schat aan informatie waardoor kinderen op een speelse manier veel kunnen leren. Kinderen vanaf deze leeftijd vinden het daarnaast leuk om nieuwe dingen te ontdekken.


Ga direct naar de website

Thema’s