« Terug naar het aanbod

Waar is Grote Broer?

Prentenboek

4 t/m 6 jaar

Auteur: Linde Faas

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047712176
Aantal pagina's: 26
Jaar van uitgave: 2021

Omschrijving

Kleine Broer en Grote Broer wonen in een bloem in de jungle. Kleine Broer is overal bang voor, dus hij kot zijn bloem niet uit. Maar op een dag is Grote Broer kwijt. Kleine Broer zal wel uit zijn veilige bloem moeten komen om hem te zoeken. Eenmaal buiten ontdekt Kleine Broer hoeveel groter en mooier de wereld daarbuiten is.

Oordeel

We kennen Linde Faas van haar prachtige illustraties in boeken van o.a. Pieter Koolwijk, maar zelf maakt ze ook prachtige prentenboeken die de moeite waard zijn om samen te lezen en te bekijken. Haar prachtige, bijna sprookjesachtige, zachte tekeningen maken je nieuwsgierig naar de wereld waarin kleine broer en grote broer wonen (net zo nieuwsgierig als kleine broer die steeds verder durft te gaan). Aan het eind wil je meteen opnieuw beginnen. Waarom? Lees maar en ontdek het zelf. Met dit verhaal geeft Linde woorden en een beeld aan groeiend zelfvertrouwen. Iets wat misschien niet vanzelf gaat, maar wat je wel kunt laten groeien en hoe belangrijk familie daarbij kan zijn.

Leeftijdsadvies

Waar is Grote Broer is een prachtig prentenboek om voor te lezen aan kleuters. Het onderwerp is herkenbaar (hun wereld wordt ook steeds groter) en daarbij hebben zij ook een grote fantasie, waardoor zij helemaal in de door Linde Faas gecreëerde wereld kunnen duiken.


Thema’s