« Terug naar het aanbod

The adventures of Chuck and friends

TV-programma

4 t/m 6 jaar

Producent: Adam Beechen

Kijkwijzer: AL

Duur: 15 minuten

Omschrijving

The Adventures of Chuck and Friends gaat over Chuck de vuilniswagen die samen met zijn vrienden, waaronder Handy de sleepwagen, Boomer de brandweerwagen en Biggs de monstertruck, allerlei avonturen beleeft. Chuck is een slimme, creatieve en grappige truck die graag fantaseert. Dit resulteert in allerlei avonturen met zijn vrienden die gekenmerkt worden door actie, maar bovenal gekenmerkt worden door het hebben van plezier met elkaar. In iedere aflevering wordt de kijker een boodschap meegegeven zoals bijvoorbeeld: ‘Eerst kijken naar alle mogelijkheden voordat je iemand beschuldigd’, ‘samenwerken loont’ en ‘accepteer de meningen van anderen’.

Oordeel

Een serie die kleuters zeker zal aanspreken. In de afleveringen wordt soms terug- en vooruitgeblikt. Verder komen er nauwelijks moeilijke woorden voor en worden er af en toe liedjes gezongen. De verschillende afleveringen zijn herkenbaar en overzichtelijk aangezien de betreffende trucks in bijna iedere aflevering een rol vervullen en het verhaal zich afspeelt in een vertrouwde context.

Leeftijdsadvies

De afleveringen van ‘The Adventures of Chuck and Friends’ zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit onder andere vanwege de aansprekende energieke karakters, het doen en laten van de betreffende trucks en de simpele verhaallijn. Verder zullen kinderen van deze leeftijd de vrolijke muziek en liedjes erg aanspreken. De verschillende educatieve lessen omtrent vriendschap en dergelijk zullen zij naar alle waarschijnlijkheid nog niet helemaal begrijpen. Een aflevering duurt ongeveer 10 minuten waardoor zij deze geconcentreerd kunnen volgen.

Bekijk afleveringen van “The Adventures of Chuck and Friends” op Netflix.


Thema’s