« Terug naar het aanbod

Shrek de derde

Film

Vanaf 6 jaar

Producent: DreamWorks Animation

Kijkwijzer: 6

Duur: 92 minuten

Omschrijving

De derde film in de Shrek reeks, Shrek de Derde, start met Prince Charming die alsnog op een slechte manier koning wil worden van Far Far Away. Ondertussen overlijdt de vader van Fiona en Koning van Far Far Away. Shrek en Fiona moeten de troon opvolgen, of een 16-jarige puber genaamd Arthur. Shrek wil beslist geen koning worden en gaat samen met zijn vrienden Ezel en Kat op zoek naar de jongen. Ondertussen neemt Prince Charming Far Far Away over. Als Shrek, ondertussen vergezeld door Arthur, terugkeert wordt hij gevangengenomen. Zal hij ooit nog vrijkomen? En zal hij ooit Fiona nog zien?

Oordeel

Omdat Shrek het land Far Far Away moet redden van Prince Charming, komt er in de film een aantal achtervolgingen en gevechten voor. Deze scènes bevatten snelle beelden. De gevechten zijn echter niet heftig. Daarnaast zitten er veel liedjes in de film, Nederlandstalig maar ook Engelstalig die soms worden gezongen door de personages. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat. Verder zit er veel humor in de film, bijvoorbeeld als de moeder van Fiona, een nette prinses, ineens een kopstoot verkoopt aan een muur die dan afbreekt. Ook zit er humor in voor volwassenen, bijvoorbeeld wanneer de ‘bootery’ met twee letters wordt veranderd in ‘Hooters’. De film heeft een happy end, zoals dat hoort bij een sprookje.

Leeftijdsadvies

Shrek 3 is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Ook vinden zij de vele grapjes van Shrek leuk omdat deze voorkomen in een andere situatie dan dat zij gewend zijn, namelijk een sprookje met een oger. Deze kinderen zullen de actiescènes niet meer als heel eng beschouwen en daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur. Kinderen vanaf 8 jaar zullen het hele verhaal begrijpen, namelijk ook de liefdesrelatie tussen Fiona en Shrek en haar zwangerschap.

O.a. te zien op Netflix en Pathé Thuis.


Thema’s