« Terug naar het aanbod

Met klinkende munt

Boek

Vanaf 10 jaar

Auteur: Vitali Konstantinov

Uitgever: Clavis Uitgeverij
ISBN nummer: 9789044844634
Aantal pagina's: 78
Jaar van uitgave: 2022

Omschrijving

Munten, bankbiljetten, saldo op de bank? Bankpas, credit card, cryptomunten… In heel de wereld is er geld. Maar wat is geld eigenlijk? Wie heeft geld en alles wat daarbij hoort uitgevonden en waarom? Hoe kon je handelen toen er nog geen geld bestond? En… waarom is geld zo oneerlijk verdeeld? In dit boek vind je alle antwoorden om een expert in geldzaken te worden.

Oordeel

Geld. Handig om te hebben, maar erover lezen? Dat klinkt misschien niet aantrekkelijk. Vitali Konstantinov (opgegroeid onder het communisme in het toenmalige Sovjet-Unie) ging de uitdaging aan. Hij is werkzaam als kunstenaar, auteur, striptekenaar en dat zie je terug in dit prachtige informatieboek. Hij neemt je met zijn tekeningen mee op reis door het rijk van bankbiljetten en cryptomunten. Het boek is opgedeeld in drie hoofdstukken (schenken-ruilen – kopen, de opkomst van het geld en geld ná het geld). Elk hoofdstuk is weer opgedeeld in behapbare deelonderwerpen. Ook bevat het boek verschillende bijlagen, waaronder een tijdlijn met de geschiedenis van het geld, een lijst met afkortingen, een begrippenlijst etc.

Door het boek te gieten in een graphicnovel stijl en te combineren met humor is Vitali erin geslaagd een boek te maken waarmee dit onderwerp toegankelijk en behapbaar is voor kinderen. Hij strooit niet alleen met informatie, maar laat hen ook nadenken over geld.

Misschien geen boek om van A-Z te lezen, maar zeker een boek om in de klas/schoolbibliotheek te hebben of te halen bij de bieb en zo af en toe erbij te pakken.

Leeftijdsadvies

Vanwege het thema, taalgebruik, de woordenschat en de opmaak is dit boek vooral geschikt voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs (vanaf ca. 10 jaar).


Thema’s