« Terug naar het aanbod

Mediajungle

Bordspel

Vanaf 8 jaar

Maker: Mediajungle

Platform: Android, iPad, Overig

Omschrijving

Mediajungle is een bordspel in combinatie met een (web)app. De spelers duiken samen in de Mediajungle en gaan aan de hand van kijk-, doe-, denk- en praat-vragen met elkaar in gesprek over media en mediagebruik. Heb je een vraag goed, dan ontvang je een of meer digimantjes. Het spel is afgelopen als alle spelers bij de finish zijn aangekomen. Pas dan is ook zichtbaar wie de winnaar is van het spel. De winnaar is degene die uiteindelijk de meeste digimantjes heeft verzameld tijdens het spelen van de Mediajungle. Dit wordt bekend gemaakt op het scorebord!

Het spel duurt ongeveer 30 – 60 minuten. 

Oordeel

Wat een leuk spel om te spelen met kinderen. De vragen en opdrachten variëren van denkvragen, kleine spelletjes, doe opdrachten en praatvragen. Tijdens het spelen komen verschillende onderwerpen aan bod: van selfies, gamen, gameverslaving, online pesten en sexting. Het spel is gebaseerd op de door het Netwerk Mediawijsheid ontwikkelde Mediadiamant op het gebied van mediaopvoeding en won o.a. de Mediawijzer Challenge in 2017. 

Het spel is mooi vormgegeven en je bent zowel op het bord als in de app aan het spelen. Het mooie daarvan is, is dat dit spel tijdloos is. De vragen worden in de web app namelijk voortdurend aangepast door mediacoaches die achter de schermen aan het spel verbonden zijn. 

Je kunt het spel spelen met 2 tot 5 spelers, maar we kunnen ons voorstellen dat je het ook op een groep inzet met teams. Het is niet alleen een leuk spel om te winnen, het is zeker ook een mooie gespreksopener. Dit maakt dat het spel niet alleen leuk, maar ook leerzaam is! Duik dus samen in de jungle vol media. De vraag is… weten jullie genoeg van de media om samen de finish te bereiken? 

Leeftijdsadvies

Je kunt het spelen met kinderen vanaf circa 8 á 9 jaar. Begeleiding is wel belangrijk. Doe zelf zeker mee óf help de kinderen die het spel spelen. Zo hoor je nog eens wat en kun je doorvragen. Maar let op: het blijft een spel, dus blijf vooral nieuwsgierig en speels!

Meer weten? Kijk eens op www.mediajungle.eu

Leuk om te weten

Mediajungle is opgenomen in de Mediasmarties WegWijzer – Praten over media (Mediasmarties, 2020). Lees hier meer over onze WegWijzers.


Meer informatie over Mediajungle

Thema’s