Wegwijs met media 

 

Speciaal voor Professionals

 

WEGWIJS MET MEDIA is een online programma voor professionals. Ben je gastouder, pedagogisch medewerker of leerkracht? Werk je met kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 12 jaar? Dan is dit misschien wat voor jou.

Als professional weet je dat je verschillende media kunt aanbieden om verhalen op een andere manier over te brengen. Je wilt media aanbieden die aansluiten bij hun ontwikkelingsleeftijd en interesses. Dat klinkt eenvoudig, maar is in de praktijk tijdrovend. Het kost tijd om die media bij elkaar te zoeken en te bedenken wat je vervolgens met kinderen kunt gaan doen.

In WEGWIJS MET MEDIA gaan we verder dan alleen informatie over geschikte media voor (jonge) kinderen. Met Mediasmarties WegWijzers passend bij verschillende thema’s laten we zien hoe je kunt voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met en zonder scherm. Daarbij gaat het dus niet alleen om welke media je kunt inzetten, maar ook hoe je dat doet. We wijzen je de weg, maar jij bepaalt de route. Jij kent de kinderen op jouw groep toch het beste!

Ook krijg je als deelnemer tools om aan de slag te gaan en kun je vier keer per jaar aansluiten bij een webinar dat we organiseren. Tijdens dat webinar vertellen we meer over nieuwe WegWijzers én is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Klinkt dit herkenbaar voor jou?

N

Als leerkracht of pedagogisch medewerker wil je aansluiten bij de ontwikkelingsleeftijd van kinderen en media bewust inzetten.

N

Je bent op zoek naar informatie over geschikte media voor (jonge) kinderen. 

N

Je wil ouders informeren en inspireren over boeken, films, apps enz. die kinderen aanspreken maar ook verantwoord zijn.

N

Je hebt behoefte aan inspiratie om verschillende media en activiteiten aan elkaar te verbinden.   

N

Je weet niet altijd hoe je kunt aansluiten bij de methode waarmee je werkt.

N

Tijdgebrek zorgt ervoor dat je ad hoc media gebruikt en er niet alles uithaalt.

N

Je hebt behoefte aan informatie over geschikte media die je kunt inzetten op de groep.

N

Je zou wel wat inspiratie kunnen gebruiken om media op een doelbewuste manier in te zetten tijdens lessen en activiteiten op de groep.

 Zo helpen wij jou op weg  

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Uit onderzoek blijkt dat zij steeds meer op het scherm spelen en steeds minder lezen. Het is belangrijk dat ze leren omgaan met alle media. Zo kunnen ze opgroeien tot taalvaardige burgers die beschikken over 21e eeuwse vaardigheden.

Hoe?

Belangrijk is het bevorderen van leesplezier. Daarnaast is het goed om kinderen al op jonge leeftijd op een gezonde en bewuste manier met verschillende media te laten omgaan, passend bij hun leeftijd.

Kinderen moeten tijd en ruimte krijgen om te lezen, kijken, luisteren , spelen en doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Online en offline.

Het is aan ons om hen daarbij op weg te helpen.

Door diverse media aan te bieden die aansluiten bij de ontwikkelingsleeftijd en interesses van kinderen. Maar ook, door media te kiezen die aansluiten op elkaar en die helpen om een brug te slaan van het kijken naar het doen.

Dat klinkt eenvoudig, maar is in de praktijk tijdrovend. Het kost tijd om die media bij elkaar te zoeken en te bedenken wat je vervolgens met kinderen kunt gaan doen. Daarom informeren we met Mediasmarties niet alleen over media voor (jonge) kinderen, maar bieden we ook inspiratie op maat: 

Mediasmarties WegWijzers kunnen jou als professional helpen bij het werken met kinderen. In de WegWijzers zetten we verschillende geschikte media bij elkaar die passen bij een thema. We laten zien hoe je kunt voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met en zonder scherm. 

Ook vertellen we hoe je het medium in kunt zetten zodat door gebruik van media een extra context wordt gecreëerd waarmee belangrijke ontwikkelingsgebieden zoals de taal- en denkontwikkeling worden gestimuleerd.

Kortom, de WegWijzers bevatten alle info die nodig is om aan de slag te gaan. We wijzen je de weg, maar jij bepaalt de route. Jij kent de kinderen op jouw groep toch het beste! 

Er zijn twee opties: een abonnement voor het hele team of een individueel pakket. 

 

 Online programma ‘Wegwijs met media’ 

 

Wil je weten of ons programma iets voor je is?
Vraag een vrijblijvend gesprek aan.