« Terug naar het aanbod

Madagascar 2: Escape 2 Africa

Film

Vanaf 6 jaar

Let op: Engelstalig

Producent: Dreamworks

Kijkwijzer: 6

Duur: Ca. 86 minuten

Omschrijving

De film begint met een flashback van zelfs voor de eerste film. Er is te zien hoe Alex in de dierentuin terecht is gekomen. Daarna volgt een korte samenvatting van de eerste film. Dan gaat de film verder op het eiland Madagascar. De vrienden, Alex de leeuw, Marty de zebra, Gloria het nijlpaard en Melman de giraffe willen terugvliegen naar hun dierentuin in New York. Helaas stort het zelfgemaakte vliegtuig neer midden in Afrika. Ze komen daar toevallig de ouders van Alex tegen en hun kudde. Ze worden opgenomen in de kudde, mede omdat Alex de ‘koning’ zou zijn van New York. Als hij zich moet bewijzen in een gevecht gaat het mis. Alex kan namelijk goed dansen, maar totaal niet vechten. Hij wordt uit het reservaat verbannen. Hij keert terug op het moment dat er geen water meer in het reservaat is. Alex zegt dat hij het op kan lossen. Zal dit hem lukken? En zal het de vier vrienden nog lukken om terug te keren naar New York?

Oordeel

De film zit vol humor en liedjes. Het nummer ‘I like to move it move it’ komt ook in deze film weer een aantal keer voor. Hier wordt Engelstalig gezongen door de personages. Het is niet van belang om de tekst te begrijpen. Humor is te vinden in beeld en geluid. Een goed voorbeeld is als de pinguïns alle knoppen van het vliegtuig checken om op te stijgen, zij switchen dan ook de schakelaar van de koffie om zodat er koffie wordt gezet. Alle beelden hebben felle kleuren. De beelden volgen regelmatig snel op elkaar, bijvoorbeeld als het vliegtuig neerstort. De beelden versterken samen met de vele sfeergeluiden en effectgeluiden het verhaal. Het taalgebruik is veelal vlot. Er komen moeilijke woorden voor als ‘déjà vu’, deze worden niet uitgelegd.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor jongere kinderen zullen de beelden wel aantrekkelijk zijn, maar zij zullen het verhaal niet precies kunnen volgen. Ook de grapjes die worden gemaakt zijn beter te begrijpen voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen vanaf 10 jaar zullen pas het sarcasme wat in de film voorkomt begrijpen.

Lees ook de recensie van Madagscar en Madagascar 3: Op Avontuur in Europa 3D


Bekijk de trailer!

Thema’s