« Terug naar het aanbod

Hotel Flamingo – Knetterende Kookwedstrijd

Boek

5 t/m 9 jaar

Auteur: Alex Milway

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047712077
Aantal pagina's: 190
Jaar van uitgave: 2021

Omschrijving

In Hotel Flamingo wordt een kookwedstrijd georganiseerd. En dat gaat er heftig aan toe. De topkok van Hotel Flamingo, Madame Le Cochon, zal in een knetterende kookwedstrijd concurreren met de grootste chef-koks van de Beestenboulevard – die mogelijk nog sneller zijn aangebrand dan zij. Dat is niet het enige wat speelt… Hotel Flamingo bruist al snel als nooit tevoren!

Oordeel

Dit (laatste) deel van de Hotel Flamingo-verhalen is mogelijk nog spannender, bruisender, vrolijker en chaotischer dan de vorige delen. Het grote lettertype is aantrekkelijk voor beginnende lezers en de verhalen worden ondersteund door prachtige tekeningen van Alex Milway zelf. Een aanrader voor kinderen met een grote fantasie en / of kinderen die van dieren houden. Het bevat ook wel een les om over na te denken. Wanneer ben je eigenlijk een winnaar?

Waarschuwing: het boek is moeilijk weg te leggen. Schrik niet als je kind met het slechte nieuws komt dat het boek al uit is. Begin – om het leed te verzachten – dan zeker een kookwedstrijd thuis. Gaat dat net zo knetteren?

Grappig… er valt dit keer ook veel te kijken. Kun jij de bromvlieg in het boek vinden?

LEEFTIJDSADVIES

Begin met voorlezen vanaf een jaar of vijf. Vanaf een jaar of zeven kunnen ze het verhaal zelf lezen.

Goed om te weten

Knetterende Kookwedstrijd is het vierde deel van de serie. We raden de hele serie aan, maar de verhalen zijn prima los van elkaar te lezen! Lees hier over de eerste drie delen van Hotel Flamingo.


Thema’s