« Terug naar het aanbod

Hotel Flamingo

Boek

5 t/m 9 jaar

Auteur: Alex Milway

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047711865
Aantal pagina's: 190
Jaar van uitgave: 2019

OMSCHRIJVING

Hotel Flamingo is een serie boeken over een dierenhotel geschreven door Alex Milway. De hoofdpersoon is Julia. Zij erft een bijzonder hotel van haar tante: een dierenhotel. Samen met de conciërge, Makkie de Maki, en meneer Beer, de portier, knapt ze het hotel op. Samen beleven ze allerlei dolle avonturen.

Er zijn inmiddels verschillende boeken verschenen over Hotel Flamingo:

Deel 1 – Hotel Flamingo
Julia erft een dierenhotel van haar tante. Maar het hotel is vreselijk vervallen. Lukt het haar om het op te knappen en er weer een succes van te maken?

Deel 2 – Verhitte vakantie
Julia kan haar oren niet geloven. De Koningspinguïn heeft haar hotel uitgezocht om met zijn gezin vakantie te houden! De koninklijke suite moet natuurlijk meteen op orde worden gebracht, en het is niet makkelijk om aan alle wensen van het koningspaar te voldoen. Probeer maar eens aan een ijsberg te komen tijdens een hittegolf!
En alsof dat nog niet genoeg is, zint Marcus Malafide van De Glitz op wraak: hij zal alles doen om zijn koninklijke klanten terug te winnen… Kunnen Julia en haar dierenvrienden de koninklijke familie tevredenstellen? En de andere gasten dan? Zijn die opeens minder belangrijk?

Deel 3 – Carnaval
Hoera, het is carnaval! Hotel Flamingo bruist! Maar ook in dit deel heeft Julia haar handen vol. Lukt het haar het verblijf van de wereldberoemde band De Nachtbeesten in het hotel verborgen te houden? En kan het carnavalsfeest wel doorgaan nu het regenseizoen eerder begint dan verwacht?

OORDEEL

De verhalen over Hotel Flamingo zitten vol humor, zijn af en toe best spannend (want lukt het allemaal wel?) en lezen als een trein. Het grote lettertype is aantrekkelijk voor beginnende lezers en de verhalen worden ondersteund door prachtige tekeningen van Alex Milway zelf. Een aanrader voor kinderen met een grote fantasie en / of die van dieren houden.

Goed om te weten: we hebben de verschillende delen bij elkaar gezet en raden de hele serie aan, maar de verhalen zijn prima los van elkaar te lezen!

LEEFTIJDSADVIES

Begin met voorlezen vanaf een jaar of vijf. Vanaf een jaar of zeven kunnen ze de verhalen zelf lezen.


Kijk op de website van Lemniscaat voor inkijkfragmenten, een bijpassende spotify playlist en lessuggesties!

Thema’s