« Terug naar het aanbod

Dogman

Graphic Novel

7 t/m 10 jaar

Auteur: Dav Pilkey

Uitgever: Condor
Aantal pagina's: Ca. 220
Jaar van uitgave: sinds 2018

Omschrijving

Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is half hond, half agent.  Hij beschermt de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs. Het eerste boek verscheen in 2018.

De serie over Dog Man bestaat inmiddels uit alweer zeven boeken:

Dog Man (2018)

Een politieagent en zijn hond raken gewond door de streken van de gemene kat Karel. Door een levensreddende operatie verandert alles en is Dog Man geboren! Met recht een nieuwe superheld!

Dog Man gaat los (2018)

In het tweede deel van Dogman is de stad in gevaar. De gemene kat Karel is ontsnapt uit de gevangenis. Maar dat is niet het enige probleem. Een tovenaar, een vis én een papieren dubbelganger van Karel zaaien paniek in de stad. Het is aan Dog Man om deze boeven te stoppen. Zou het hem lukken?

Dog Man en de gekloonde kat (2019)

Karel, Dog Mans grootste vijand, probeert zichzelf te klonen. Hij is alleen niet blij met het resultaat. Er komt namelijk een kitten uit de kloonmachine gekropen, die Karel steeds maar ‘papa’ blijft noemen. Als de kitten op het politiebureau van de stad belandt, besluit Dog Man voor hem te zorgen. Maar dat is best lastig als je tegelijkertijd de stad moet beschermen tegen Flippie de kwaadaardige vis!

Dog Man en Kid Kat (2019)

Dog Man heeft een oppas voor Kleine Karel geregeld. Gelukkig maar, want Dog Mans leven wordt verfilmd… En onze blaffende boevenvanger mag aan het werk als bewaker op de filmset! Maar wie is die oppas eigenlijk en wat is hij met kleine Karel van plan? Komt dit wel goed?

Dog Man en de Vlooienkoning (2020)

Als de kwaadaardige Biggie opduikt met zijn team van slechteriken, komt Dog Man in actie! Maar hij is niet de enige. Lukt het Dog Man om samen te werken en Biggie tegen te houden?

Dog Man en de woef van de wildernis (2020)

Als de bank in de stad beroofd wordt, lijkt er maar één dader te zijn: Dog Man! Baas, Pien Petjeaf en Kleine Karel zetten alles op alles om zijn onschuld te bewijzen. Komt Dog Man ooit nog op vrije voeten?

De bal is hond (2021)

Dog Man wil niets liever dan boeven in de boeien slaan, maar hij raakt steeds afgeleid door balletjes. Als Kleine Karel hem leert om bang voor de bal te zijn, lijken alle problemen opgelost. Maar dan staat er een nieuwe superslechterik op, met snode, RONDE plannen…

Oordeel

De serie over Dogman bestaat inmiddels uit alweer zeven boeken. De boeken zijn graphic novels en bevatten grappige en gekke tekeningen en veel woordgrappen. Zie het als stripverhalen met het karakter van een roman. Dog Man is bedacht door Dav Pilkey en de boeken zijn vertaald door Tjibbe Veldkamp. Hij zorgde ervoor dat de boeken ook in het Nederlands behoorlijk wat grappen bevat. Het zijn stuk voor stuk grappige verhalen.

Het zijn misschien niet de meest uitdagende boeken om te lezen als kind, maar het zijn mooie binnenkomers en de boeken zijn zeer geliefd onder kinderen. De serie staat garant voor urenlang lees- en kijkplezier voor kinderen. Zeker óók voor kinderen die ‘niet zo van lezen houden’. Wat wil je nog meer?!

Leeftijdadvies

De boeken over Dog Man zijn laagdrempelig en grappig en spreken vooral kinderen van 7 tot ca. 10 jaar aan.

Leuk weetje

Dog Man en de woef van de wildernis (2020) was één van de genomineerde kinderboeken van de Kinderjury 2021 in de categorie 6 t/m 9 jaar.


Lees er meer over op kinderboeken.nl

Thema’s