Wegwijs met media 

 

Speciaal voor PABO-studenten

 

 

WEGWIJS MET MEDIA is een online programma voor professionals. Ben je PABO student en wil je aan de slag als leerkracht? Dan is ons online programma ook zeker wat voor jou! En we zeggen het maar alvast: als student krijg je een fijne korting. Hoe meer mensen vol vertrouwen voor de klas staan, des te beter toch? Dat is ons streven!

In WEGWIJS MET MEDIA geven we informatie over geschikte media voor (jonge) kinderen. Maar belangrijker: we laten aan de hand van verschillende thema’s zien hoe je kunt voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met en zonder scherm. Daarbij gaat het dus niet alleen om welke media (boeken, films, muziek enz.) je kunt inzetten, maar óók hoe je dat doet. We wijzen je de weg, maar jij bepaalt de route. Kies wat bij jou en de kinderen past!

Als deelnemer aan WEGWIJS MET MEDIA kun je vier keer per jaar aansluiten bij een webinar dat wij organiseren. Tijdens dat webinar vertellen we meer over nieuwe WegWijzers én is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen. Lekker praktisch dus!

 Zo helpen wij jou op weg  

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Uit onderzoek blijkt dat zij steeds meer op het scherm spelen en steeds minder lezen. Het is belangrijk dat ze leren omgaan met alle media. Zo kunnen ze opgroeien tot taalvaardige burgers die beschikken over 21e eeuwse vaardigheden.

Hoe?

Belangrijk is het bevorderen van leesplezier. Daarnaast is het goed om kinderen al op jonge leeftijd op een gezonde en bewuste manier met verschillende media te laten omgaan, passend bij hun leeftijd.

Kinderen moeten tijd en ruimte krijgen om te lezen, kijken, luisteren , spelen en doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Online en offline.

Het is aan ons om hen daarbij op weg te helpen.

Door diverse media aan te bieden die aansluiten bij de ontwikkelingsleeftijd en interesses van kinderen. Maar ook, door media te kiezen die aansluiten op elkaar en die helpen om een brug te slaan van het kijken naar het doen.

Dat klinkt eenvoudig, maar is in de praktijk tijdrovend. Het kost tijd om die media bij elkaar te zoeken en te bedenken wat je vervolgens met kinderen kunt gaan doen. Daarom informeren we met Mediasmarties niet alleen over media voor (jonge) kinderen, maar bieden we ook inspiratie op maat: 

Mediasmarties WegWijzers kunnen jou als professional helpen bij het werken met kinderen. In de WegWijzers zetten we verschillende geschikte media bij elkaar die passen bij een thema. We laten zien hoe je kunt voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met en zonder scherm. 

Ook vertellen we hoe je het medium in kunt zetten zodat door gebruik van media een extra context wordt gecreëerd waarmee belangrijke ontwikkelingsgebieden zoals de taal- en denkontwikkeling worden gestimuleerd.

Kortom, de WegWijzers bevatten alle info die nodig is om aan de slag te gaan. We wijzen je de weg, maar jij bepaalt de route. Jij kent de kinderen op jouw groep toch het beste! 

Tot slot krijg je als deelnemer tools om aan de slag te gaan en kun je vier keer per jaar aansluiten bij een webinar dat we organiseren. Tijdens dat webinar vertellen we meer over nieuwe WegWijzers én is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.   

 

Weten of dit wat voor je is? Doe de check!

N

Als beginnende leerkracht wil je aansluiten bij de ontwikkelingsleeftijd van kinderen en media bewust inzetten.

N

Je bent op zoek naar informatie over geschikte media voor (jonge) kinderen. 

N

Je wilt goed geïnformeerd zijn over boeken, films, apps etc. die kinderen aanspreken maar ook verantwoord zijn.

N

Je hebt behoefte aan inspiratie om verschillende media en activiteiten aan elkaar te verbinden.   

N

Je weet niet altijd hoe je kunt aansluiten bij de methode waarmee de school werkt.

N

Tijdgebrek zorgt ervoor dat je niet altijd de juiste media gebruikt, terwijl je weet dat je er meer uit kunt halen.

N

Je hebt behoefte aan sparren over geschikte media die je kunt inzetten in de klas.

N

Je staat altijd open voor nieuwe inspiratie en thema’s om films, boeken en muziek in te zetten tijdens je lessen.

Speciaal voor studenten

Leer meer over mediaopvoeding en laat je inspireren tijdens onze online bijeenkomsten én de WegWijzers.

Voor € 1,50 per week* kun jij onbeperkt gebruik maken van onze WegWijzers database.

Hier kun je (ook weer onbeperkt) waardevolle tips downloaden op het gebied van lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Er zijn diverse thema’s te vinden in diverse leeftijdsgroepen t/m 12 jaar.

*Totaalprijs voor abonnement van 6 maanden is normaal €39

Sta je op de wachtlijst? Dan krijg je extra korting en betaal je in totaal €17,50 voor 6 maanden.