Bibliotheken waarmee we samenwerken

Je gunt elk kind een schat aan verhalen. Verhalen waarin ze zich herkennen en verhalen die hun wereld groter maken. Het is echter niet vanzelfsprekend. Ouders en professionals kunnen daarbij alle ondersteuning gebruiken.

Bibliotheken zijn hét aanspreekpunt van ouders en professionals als het gaat om boeken en andere media. We werken daarom graag met bibliotheken samen. Uit behoefte van bibliotheken is de database Wegwijs met media ontstaan: een verzamelplaats met mediatips om te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Wij geloven in de kracht van verhalen en willen je laten zien: er is meer dat je kunt doen met én naar aanleiding van het verhaal. Lees voor, kijk, luister, speel en ga aan de slag. Praat, maak en ontdek samen.

Op dit moment werken we samen met 17 bibliotheken én een POI (Biblionet Groningen). Zij maken gebruik van de database en verspreiden de WegWijzers en Tips voor thuis in hun werkgebied. Nieuwsgierig? Je kunt aankloppen bij één van de onderstaande bibliotheken, bijvoorbeeld via de leesmediaconsulent.

Wil je als bibliotheek gebruik maken van onze expertise? Neem gerust contact op!