Media Ukkie Dagen

Informatie voor ouders en professionals

Media Ukkie Dagen 2023

Informatie voor ouders en professionals

Media Ukkie Dagen

Jaarlijks worden de Media Ukkie Dagen georganiseerd om aandacht te vragen voor  mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Dit jaar vinden de Media Ukkie Dagen plaats van 24 maart t/m 31 maart 2023. Het thema is Balans: Bewegen met media.

Ook dit jaar organiseren we weer samen met jouw lokale bibliotheek, de Koninklijke Bibliotheek (KB) en het Netwerk Mediawijsheid een landelijk webinar voor ouders. Het webinar vindt plaats op dinsdagavond 28 maart 2023 van 20:00-21.00 uur. Daarnaast zijn er Mediatips voor thuis en WegWijzers ontwikkeld vol verhalen rondom het thema Balans: bewegen met media.

GOED OM TE WETEN: VANAF FEBRUARI KUN JE HET MATERIAAL RONDOM HET THEMA BALANS: BEWEGEN MET MEDIA DOWNLOADEN.

Brochure mediaopvoeding 

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Denk daarbij aan boeken, films, muziek, apps etc. Hoe ga je met al die media om? Dat leer je niet vanzelf. Mediaopvoeding is belangrijk.

Ga samen met je kind op ontdekkingsreis. Bekijk de tips in de brochure en maak tijd om samen in verhalen te duiken. Wissel het lezen, kijken, luisteren, spelen en doen af. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. 

 

Spreek je thuis een andere taal? Klik hieronder voor beschikbare vertalingen.

aanmelden voor webinar Samen Sociaal Online