Gastblog Bibliotheek Rozet

 

Nationale Voorleesdagen 2024

Op woensdag 24 januari 2024 starten de Nationale Voorleesdagen weer. Zoals elk jaar start deze met een voorleesontbijt en is er een Prentenboeken Top 10 gekozen. Het prentenboek van dit jaar is Help! Een verrassing van Miriam Bos.

Boeken voor je baby of dreumes

Toen de top 10 van prentenboeken bekend werd gemaakt, viel het op dat er bijna geen baby- of dreumesboeken in de Top 10 stonden. 

Doreen Keurentjes en  Angelo Harbeek, leesconsulenten bij Rozet Arnhem, vonden dat we deze kinderen niet konden vergeten. 

Samen met de adviseur collectie 0 t/m 4 kwamen ze bij elkaar en maakten een eigen Top 10 voor baby’s en peuters:

 

Boeken waarvan zij denken dat ze de ontwikkeling van baby’s of peuters bevorderen. Ieder kind van 0-2 jaar heeft iets te ontdekken en te beleven. Hopelijk inspireert dit nog meer ouders om samen met hun kind van de taal te genieten.

Gratis lid van de bibliotheek

Benieuwd of deze boeken ook bij jouw bibliotheek te leen zijn? Klik op de linkjes hieronder om de beschikbaarheid te checken. Als je wilt kun je het boek meteen reserveren.

  1. Milo’s eerste voelboekje in zwart-wit 
  2. De bal 
  3. Waar is Momo?
  4. Ik kijk, voel en speel
  5. Goedemorgen, slaap zacht 
  6. Ebbie speelt verstoppertje
  7. Nog even samen spelen
  8. Baby’s allerliefste kijkboekje
  9. Kiekeboe leeuw
  10. Ontdek de dieren

Wist je dat jouw kind gratis lid kan worden van de bibliotheek? Je kunt dan kiezen uit een uitgebreide collectie boekjes.

Over de gastbloggers

Doreen Keurentjes en Angelo Harbeek zijn leesconsulenten bij Rozet Arnhem. Hun motto: je kunt niet vroeg genoeg starten met (voor)lezen! Het geeft je kind een voorsprong waar het een leven lang voordeel van heeft.