De Kinderboekenweek is in aantocht

Door alle voorbereidingen voor de Week van de Mediawijsheid zou je bijna vergeten dat de Kinderboekenweek eraan komt. Bijna, maar vergeten zijn we het natuurlijk niet. De week staat rood gemarkeerd in onze agenda.

Ook met Mediasmarties zijn we in het thema van dit jaar gedoken: Bij mij thuis. Conclusie: wat een breed thema. Voor elk wat wils en ontzettend veel invalshoeken mogelijk. Dat kan fijn zijn, maar ook verlammend.

Tips voor de professionals

Wij hebben dus verschillende verhalen voor je gelezen, bekeken, beluisterd en gespeeld en hebben gekeken wat je rond dit thema kunt doen. Op basis daarvan al een grove selectie gemaakt. Deze selectie vind je in de WegWijzers met het thema Bij mij thuis. We hebben vier leeftijdsgroepen. Klik hieronder op de leeftijdcategorie waarmee jij werkt:

Maar hoe gebruik je nou zo’n WegWijzer? Moet ik dan alles doen? Zijn dit de enige verhalen die ik kan gebruiken? Zeker niet! 

Doe waar jij goed in bent

We hebben een selectie gemaakt zodat jij je kunt richten op jouw vak: werken met de kinderen zelf. Jij kunt op basis van de verhalen in de WegWijzer een eigen keuze maken en weet precies wat je vervolgens met de kinderen gaat doen. De WegWijzer dient dus vooral als inspiratie.

Nog meer inspiratie!

Maar goed, om alle vragen in één keer te beantwoorden hebben we een last minute webinar van een half uur voor je. In dit webinar vertellen we je meer over de wegwijzers Bij mij thuis, hoe je het kunt gebruiken en hoe je ouders kunt inspireren. Ook staan we stil bij jouw vragen!

Datum: 28 september 2023 van 20.00 – 20.30 uur!

Schrijf je HIER in.

Over Denise

Mijn naam is Denise Bontje. Moeder van 3 jongens. Ik ben opgeleid tot taalkundige en theatermaker. Sinds een jaar of tien heb ik me gespecialiseerd in taal en mediaopvoeding en kinderen.

Ik wil ouders en professionals bewust maken van het belang van mediaopvoeding en hen inspireren om vooral te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen met kinderen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Kinderen hebben daar recht op.