« Terug naar het aanbod

Zoeken en zingen met Sesamstraat

Website

1 t/m 6 jaar

Producent: NTR

Omschrijving

Zoeken en zingen met Sesamstraat is een grote zwart-witte (kleur)plaat met 40 hotspots. Je ziet lichtgrijze cirkels, die blauw kleuren wanneer je je cursor erover beweegt. Klik je erop, dan verschijnt een video waarin figuren uit Sesamstraat een bekend kinderliedje zingen waaronder ‘In de maneschijn’, ‘Papegaaitje leef je nog?’ en ‘Ik zag twee beren’ en nog eens 37 andere liedjes.

Oordeel

Voor de begeleiders is de interactieve schoolplaat een feest der herkenning. Weet je nog dat er vroeger schoolplaten uitgerold werden? Voor topografie bijvoorbeeld? De juf wees met een stok een plaats aan en de leerlingen moesten de naam noemen. SchoolTV heeft het idee van de schoolplaten naar deze tijd gebracht en ze interactief gemaakt. Deze speciale plaat met kinderliedjes is een leuke manier om meer muziek te brengen op de groep en de figuren uit Sesamstraat zijn natuurlijk aansprekend voor de jonge kinderen. Een vertrouwde, mooie vormgeving en prettige stemmen uit Sesamstraat. De plaat is een mooie manier om tijdloze content te ontsluiten.

Leeftijdsadvies

Zoeken en zingen met Sesamstraat is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

>> Naar de interactieve plaat Sesamstraat

Tip: op de overzichtspagina zijn ook platen op het gebied van biologie, geschiedenis, maatschappijleer, kunst en cultuur te vinden. En voor een brede doelgroep, namelijk in de leeftijdscategorieën 0-4, 5-6, 7-8, 9-12, 13-15 en 17-18 jaar.

>> Naar de 21 interactieve schoolplaten


Ga direct naar de schoolplaat

Thema’s