« Terug naar het aanbod

Zoek het uit!

App

Vanaf 7 jaar

Producent: NTR

Platform: Android, iPad

OMschrijving  

De app ‘Zoek het uit’ hoort bij een tiendelige Klokhuis TV serie over wetenschap. Met deze app kunnen 12 proefjes worden gedaan met het hele gezin. De proefjes staan in het teken van: statische elektriciteit, smelten & vriezen, rollen, drijven en zinken. Een voorbeeld van een proefje is ‘plakken zonder lijm’. De proefjes worden uitgevoerd met huis-, tuin- en keukenspullen. Na het doen van een proefje kan een ‘sappige’ vraag worden gesteld over het onderwerp van het proefje. Op een sappige vraag kan pas antwoord worden gegeven wanneer het proefje is gedaan.  

Oordeel

De app is makkelijk op de tablet te bedienen en de instructiefilmpjes worden in het Nederlands gegeven. Omdat er maar één actie tegelijk uitgevoerd kan worden is het geen ingewikkelde app. In het hoofdmenu kunnen twee opties worden aangeklikt: doen van proefjes en bekijken van uitzendingen van het Klokhuis. Als er een proefje is uitgekozen moeten de materialen voor dat proefje verzameld en afgevinkt worden. Bij wedstrijden kunnen foto’s van gezinnen die eerder wedstrijden hebben gewonnen bekeken worden. Ook kan het gezin zich hier opgeven voor nieuwe wedstrijden. 

Zoek het uit is meer dan een app, het is ook een leuke en leerzame bezigheid. Het samen doen van de proefjes maakt het leuk voor het hele gezin. Omdat er meerdere mensen mensen met de app mee kunnen doen, waaronder een ouder, kunnen jongere kinderen ook meedoen. 

Leeftijdsadvies

Deze app ‘Zoek het uit’ is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op deze leeftijd leren kinderen graag nieuwe dingen. Kinderen van 7 jaar zijn nieuwsgierig naar de natuur, techniek en wetenschap. Het doen van de proefjes met spullen uit het huis spreekt hen aan, omdat er antwoord wordt gegeven op vragen.


Thema’s