« Terug naar het aanbod

Zappsport

TV-programma

8 t/m 12 jaar

Producent: Zapp

Kijkwijzer: AL

Duur: Ca. 15 minuten

Omschrijving

ZappSport is een gevarieerd tv-programma over sport voor kinderen. Het programma bestaat uit vaste rubrieken, maar elke aflevering is anders opgebouwd. Het programma kent ook bijzondere reportages of locaties. De vaste onderdelen in de serie zijn onder andere: ‘The Battle’, waarin bepaald wordt of jongens of meiden beter zijn in sport. In ‘De Reportage’ doen jonge talenten verslag van een toernooi dat ze hopen te winnen, in ‘The Move’ worden stapsgewijs tricks uitgelegd. Als jonge sporters een probleem hebben krijgen ze in het onderdeel ‘Hellup’ hulp van een topsporter. ‘Het 1- (t)weetje’ is een snel interview met een sporter. De ‘Newsflash’ geeft snel de feiten rond een sportevenement. Als een kind een sportwens heeft regelt Ron dat de wens uit komt in ‘Ron Regel´t’. De Sportweetjes bestaan uit divers beeldmateriaal en een voice- over van Ron. Elke week is er een Quiz vraag. De bekende sporter van de uitzending stelt de vraag over zijn sport en stelt een prijs ter beschikking.

Oordeel

Zappsport is een gevarieerd en stoer sportprogramma. Kinderen en sport staan centraal. De presentator geeft informatie als voice- over of vervult een ondersteunende rol. De verhaallijnen en grapjes zijn geënsceneerd. Veel verschillende locaties passeren de revue. Het programma is snel gemonteerd: veel herhalingen van bewegingen en beeldgrapjes, up-tempo muziek.

Leeftijdsadvies

Vanaf een jaar of acht kijken kinderen het liefste naar andere kinderen die minstens even oud zijn. Kinderen van deze leeftijd zijn bezig met een eigen identiteit en willen zich onderscheiden. Door het hoge niveau van de motoriek gaat sport in deze leeftijd een belangrijke rol spelen. Deze aspecten maken dat ZappSport goed aansluit bij de leefwereld van kinderen van acht jaar.


Kijk hier de laatste afleveringen

Thema’s

Algemene trefwoorden

SportTelevisieZappZappsport