« Terug naar het aanbod

Zappelin.nl

Website

2 t/m 6 jaar

Maker: NPO

Omschrijving

De website zappelin.nl sluit aan bij de gelijknamige televisiezender Zappelin. Op de site vind je informatie over de programma’s van Zappelin die je op televisie kunt bekijken. Daarnaast kun je de afleveringen ook direct online bekijken via livestream en on demand.

De site heeft als doel kinderen op een leuke manier bezig te laten zijn met de tv-programma’s die op de zender Zappelin worden uitgezonden. Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met knutselsfilmpjesspelletjesverhaaltjes en liedjes die zijn gemaakt voor peuters en kleuters.

Oordeel

Zappelin heeft er bewust voor gekozen om twee aparte websites bij te houden. De website www.zappelin.nl is bedoeld voor de jongste kinderen. De website www.zapp.nl is voor kinderen vanaf zes jaar. Hierdoor kunnen kinderen altijd en overal naar Zappelin kijken. Het stelt je als ouder, verzorger of professional ook in staat heel gericht naar een programma te zoeken om te bekijken met jonge kinderen. De makers hebben de online veiligheid hoog in het vaandel staan. Dit betekent niet dat er geen reclame is, maar kinderen worden niet verleid om geld uit te geven.

Mooi om te zien: de homepage voor kinderen staat vooral vol met platen van Tommy (Sesamstraat), Anansi, Peppa Pig etc. Kom je er met de cursor bij, dan hoor je wat er staat. Dit zorgt ervoor dat kinderen zelf door de site kunnen navigeren. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende spelletjes, filmpjes et cetera. Als ouder heb je een apart keuzemenu met meer informatie over de uitzending van de programma’s, DIY etc.

Leeftijdsadvies

De website zappelin.nl is speciaal gericht op peuters en kleuters van twee tot en met zes jaar.


Direct naar de website

Thema’s