« Terug naar het aanbod

Zapp your planet: Flower Power

TV-programma

7 t/m 12 jaar

Producent: EO/NTR

Kijkwijzer: AL

Duur: ca. 5 minuten

Omschrijving

Met Zapp Your Planet komt Zapp samen met de kijkers in actie voor de natuur en een gezonde planeet. Dat doen ze door grote evenementen en campagnes op te zetten. In het bijbehorende programma gaan Zapp-presentatoren ook op een missie. Ze proberen nieuwe uitvindingen uit, ontmoeten slimme onderzoekers, spreken inspirerende klimaatstrijders en verzinnen ludieke acties. Zo komen ze onder andere in actie voor de bijen, bloemen en de bomen. Het programma bestaat uit korte afleveringen van vijf minuten. In elke aflevering gaan twee Zappers, op verzoek van een kind, ergens aan de slag om de natuur een handje te helpen.

Oordeel

Zapp your planet zijn aanstekelijke korte afleveringen. De afleveringen zijn kort en duren circa vijf minuten. Beschouw het als een tussendoortje en als opwarmer om zelf aan de slag te gaan. Op de site van Zapp en het bijbehorende instragramaccount zijn ook genoeg informatiefilmpjes te vinden die je daarbij kunnen helpen. 

Leeftijdsadvies

De afleveringen hebben het keurmerk AL van Kijkwijzer, maar zullen vooral kinderen vanaf een jaar of 7 à 8 jaar aanspreken. 

Tips

Bekijk naar aanleiding van de fragmenten ook de tuin eens met andere ogen en ga samen aan de slag om de leefwereld van de bij wat prettiger te maken. Meer weten over bijen? Lees het boek Het jaar dat de bijen kwamen van Petra Postert. Een bijzonder verhaal om te lezen en tegelijkertijd leer je ook nog eens veel over bijen. 


Kijk hier de afleveringen terug

Thema’s