« Terug naar het aanbod

winterpret

Prentenboek

2.5 t/m 5 jaar

Auteur: Anita Bijsterbosch

Uitgever: Clavis
ISBN nummer: 9789044840353
Aantal pagina's: 32
Jaar van uitgave: 2020

Omschrijving

Vos, Muis, Wasbeer en Uil spelen in de sneeuw. Ze willen een sneeuwpop maken, boven op een berg. Maar … zo’n grote sneeuwbal is best zwaar. Help jij hen om de bal naar boven te rollen?

Oordeel

Wat een heerlijk winters verhaal om voor te lezen aan je peuter. Het is namelijk een interactief prentenboek vol winters sneeuwplezier. Anita Bijsterbosch schreef het verhaal en vraagt de kinderen de hoofdpersonen in het verhaal te helpen om de sneeuwbal naar boven te krijgen: het boek kantelen, schudden, stil houden. Het resultaat? Kinderen die waarschijnlijk de grootste pret beleven en enorm betrokken zijn. Gebruik het ook om met de kinderen te praten over en naar aanleiding van het verhaal… het verhaal biedt genoeg aanknopingspunten voor een gesprekje.

Nu maar hopen dat er buiten ook sneeuw ligt als je dit voorleest. Je krijgt gewoon zin om in de sneeuw te spelen net als Vos, Muis, Wasbeer en Uil.

Leeftijdsadvies

Peuters vanaf ca. 2, 5 á 3 jaar zullen genieten van het verhaal, meedoen en moeten lachen om wat er vervolgens gebeurt.

Leuk om te weten

Winterpret wordt ook voorgelezen in De Voorleeshoek! Wil je peuter een filmpje kijken en heb je dit boek thuis liggen? Kijk dan ook eens samen naar Winterpret in De Voorleeshoek.


Thema’s