« Terug naar het aanbod

Wij gaan op berenjacht

App

3 t/m 8 jaar

Let op: dit item is betaald

Maker: Gottmer

Platform: iPad

Omschrijving

Wij gaan op berenjacht is een app voor en over stoere vaders en avontuurlijke kinderen. De app opent met een animatie van het gelijknamige prentenboek. Het verhaal gaat over een vader die met zijn vier kinderen en een hond op berenjacht gaat. Ze kunnen er niet bovenlangs en niet onderdoor, ze moeten er dwars doorheen. Een spannend avontuur waarbij zwart-wit tekeningen worden afgewisseld met kleurenprenten.

In de app kan je de animatie kijken of zelf voorlezen uit het originele voorleesboek (door de audio uit te zetten). In het theater maken de kinderen zelf een filmpje. De figuurtjes uit het boek spelen daarin de hoofdrol. Je kunt een eigen tekst inspreken, het filmpje bewaren en afspelen. Bij de tekenhoek maak je een tekening of kleur je een kleurplaat. Daarnaast zijn er nog vier spelletjes, verdeeld in drie leeftijdscategorieën (3+, 5+ en 7+): een telspel, zoekspel, memory en een puzzel. Er is feedback en een instellingen-knop waar je bijvoorbeeld pauzes regelt en automatisch voorlezen activeert.

Oordeel

De app is een aanrader. Allereerst omdat Wij gaan op berenjacht een legendarisch verhaal is. Het ritme en de herhaling maakt het voorlezen van dit verhaal een feest. Voor zowel kleine als grotere kinderen is het leuk en leerzaam en prikkelt het de fantasie. De animatie van het boek blijft geheel in de stijl van het originele boek en het wordt voorgelezen door een prettige stem. De icoontjes met verschillende mogelijkheden zijn te vinden door op het beertje onderaan het scherm te klikken. De fantasie krijgt de vrije loop in de tekenhoek, waar je op eigen niveau kunt tekenen en kleuren. Alle spelletjes zijn makkelijk te bedienen en zonder hulp uit te voeren. Vooral het theater biedt meerwaarde. De bediening (opnemen, inspreken, afspelen) is voor kinderen vanaf 6 jaar duidelijk. Jongere kinderen kunnen dit prima doen met een beetje hulp.

Leeftijdsadvies

Wij gaan op berenjacht is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. 


Appstore

Thema’s