« Terug naar het aanbod

Wetenschapje

Podcast

Vanaf 8 jaar

Producent: Het Geluidshuis

Duur: Variërend van 10 tot 20 minuten per aflevering

Omschrijving

Wetenschapje is een Vlaamse podcast over de wetenschap voor kinderen (en hun ouders). De podcast wordt gemaakt door Het Geluidshuis. Elke aflevering staat één vraag centraal. Kleine en grote vragen van grote en kleine denkers. Tijdens de aflevering gaat presentatrice Leen Renders op zoek naar het antwoord op de vraag. Leen gaat daarbij in gesprek met een wetenschapper die haar en de luisteraar meeneemt in een wereld vol kleine weetjes en grote feiten.

Inmiddels zijn er meer dan dertig afleveringen te beluisteren. Meer informatie vind je op de website van de podcast (wetenschapje.be). Je kunt de podcast ook zonder reclame beluisteren via kinderpodcast.nl.

Oordeel

Deze podcast is een aanrader voor wetenschappers in de dop… alle kinderen dus in principe! Er komen verschillende (grote en kleine) vragen aan bod. Luister (zeker in het begin) vooral samen naar de podcast. Praat over wat jullie horen. Begrijpt je kind wat er wordt gezegd? Voedt de nieuwsgierigheid door samen hardop mee te denken en over de vraag die centraal staat te praten.

En… waar willen jullie meer over weten? Ga  op onderzoek uit, net als de wetenschappers. Luister naar de podcast, zoek informatie op en zoek het uit!

Leeftijdsadvies

De podcast is gemaakt voor nieuwsgierige kinderen van acht jaar en ouder… Het taalgebruik en de woorden die gebruikt worden kunnen af en toe uitdagend zijn. Echt een podcast dus om samen te luisteren. Zo kun je inhaken op wat jullie hebben gehoord en zorgen voor verheldering als dat nodig is.

 


Beluister de afleveringen op kinderpodcasts.nl

Thema’s