« Terug naar het aanbod

Wereldspionnen

Boek

Vanaf 10 jaar

Auteur: James Ponti

Uitgever: Uitgeverij Leopold
ISBN nummer: 9789026154508
Aantal pagina's: 318
Jaar van uitgave: 2021

Omschrijving

Het leven van de twaalfjarige Sarah verandert totaal als ze samen met vier andere jongeren voor de Britse geheime dienst mag gaan spioneren! Allemaal hebben ze hun eigen talent en dat van Sarah is hacken. In Schotland leren ze van alles over sluipen, inbreken en explosieven. Zo worden Sara (codenaam Brooklyn), samen met Parijs, Rio, Kat en Sydney wereldspionnen die de wereld moeten redden van duistere schurken. Hun eerste geheime missie is operatie Willie Wonka. Zijn ze er klaar voor?

Oordeel

Wat een verhaal van James Ponti! Het boek leest als een trein. Er gebeurt van alles en is het ene moment spannend en dan weer heel grappig. Het is een boek dat je niet snel weglegt. Als lezer heb je het gevoel dat je er middenin zit en je gaat moeiteloos mee in de flashbacks waaruit blijkt wat de achtergrond is van alle wereldspionnen. Die flashbacks maken dat het verhaal af en toe niet eenvoudig te volgen is. Maar, de schrijfstijl is zo dat ook niet zo sterke lezers geboeid blijven. Het zorgt er ook voor dat je door het lezen van een verhaal de hele wereld over gaat zonder je luie stoel te verlaten. Het is het eerste deel van een serie, dus nu vooral vol verwachting van deel 2!

Leeftijdsadvies

Het verhaal is vooral geschikt voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Zij kunnen zich verplaatsen in de personages en kunnen zich zo helemaal in het verhaal verliezen en meeleven met de hoofdpersonages.


Kijk op de site van de uitgever om vast een hoofdstuk te lezen en check de winactie (geldig tot 31 augustus)!

Thema’s