« Terug naar het aanbod

We argh pirates

App

Vanaf 6 jaar

Maker: AVOKIDDO

Platform: Android, iPad, iPhone

Omschrijving

In deze (taalloze) app doorloopt een groepje piraten een avontuur dat bestaat uit 8 locaties met uitdagende (denk)spellen. Schatten opgraven, handige materialen verzamelen om puzzels op te lossen, goudstukken oprapen, achtervolgingen, obstakels en monsters vernietigen en mensen tijdelijk ‘uitschakelen’.

Het gaat om een betaalde app, zonder advertenties of in-app aankopen.

Oordeel

Soms is in dit denkavontuur niet direct duidelijk (voor jongere kinderen) wat er verwacht wordt. Je moet op het juiste moment, met de juiste frequentie tikken of slepen. Soms verschijnen er cryptische hints (de piraat kijkt door een verrekijker ‘verder’ om aan te geven dat je verderop de sleutel kunt halen). Gaandeweg wordt het onderscheid duidelijk tussen middelen die je nodig hebt om verder te komen en decoratie. Al doende ontdekken ze de bedoeling (verderop een sleutel om een kist eerder mee open te maken of een katapult om kokosnoten uit palm te schieten). Als de missie niet lijkt te slagen is er een oplossing: door met proberen. Bij de zeetocht word je immers niet voor niets bevoorraad met kogels… Dit kan wat haastige, jongere kinderen frustreren. Voor de wat oudere kinderen zijn dit juist leuke uitdagingen.

De sfeer in We ARGH Pirates is grappig, lieflijk en een tikje gewelddadig. De gewelddadige acties worden omlijst door een lieflijke illustratiestijl en humor (een grote, brede rover laat bijvoorbeeld soms kleine windjes). Het is vergelijkbaar met het geweld in Tom en Jerry. Op de achtergrond hoor je spannende filmmuziek. De app biedt door de denkpuzzels lang speelplezier en je wordt niet lastig gevallen met in-app-aankoopsuggesties. De app is gemaakt voor kinderen die doorgaan waar anderen afhaken. Voor hen ligt er een prachtig, spannend, leuk en grappig piratenavontuur in het verschiet dat lang speelplezier biedt. En dan ligt er een ander gevaar op de loer: ver-sl-ARGH-ing…

Leeftijdsadvies

We ARGH Pirates is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. In de app wordt niet gesproken.


Thema’s