« Terug naar het aanbod

Waterwerelden

Boek

Vanaf 8 jaar

Auteur: Alexander Kaufman

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047713227
Aantal pagina's: 70
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Mariana Rodriques

Omschrijving

In dit boek staan de waterwerelden en het waterleven op onze planeet centraal. Van zeegrasvelden tot uitgestrekte oceanen, van diepzeevulkanen tot tropische koraalriffen, van mangroven tot riviermondingen. Dit prachtige boek viert het waterleven in alle vormen. Alle vormen van waterleven van klein tot groot komen aan bod in tekst én beeld.

Oordeel

Informatieve boeken saai? Duik dan zeker (samen) in dit prachtig vormgegeven boek geschreven door Alexander Kaufman (vertaald door Steven Blaas). De schrijver neemt je mee langs 15 waterwerelden zoals oceanen, nationale parken en het waddengebied. Door de prachtige tekeningen van Mariana Rodriques duik je even de waterwerelden in. Daarnaast wordt er informatie gegeven over het waterleven in alle vormen van de grote blauwe vinvis tot de allerkleinste garnaal. Kortom, een boek om even de tijd voor te nemen of erbij te pakken als je toe bent aan een andere omgeving.

Leeftijdsadvies

Vanwege de tekst is het boek vooral geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Maar duik gerust samen in het boek en lees voor of bekijk de platen. De prachtige platen zullen kinderen vanaf 7 á 8 jaar al aanspreken.


Kijk voor een inkijkexemplaar op lemniscaat.nl

Thema’s