« Terug naar het aanbod

Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Erop-uit-tip

Vanaf 7 jaar

Auteur: Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Locatie: Bunnik • Utrecht

Omschrijving

Nederland is een waterland. Dat weten we wel, maar weet je ook welke rol water heeft gespeeld bij de verdediging van Nederland? Breng een bezoek aan Het Waterliniemuseum en verdiep je in de verdediging van Nederland aan de hand van het water. Het museum is gevestigd op Fort bij Vechten in Bunnik. Fort bij Vechten is sowieso het bezoekje waard want het fort is gelegen aan de grens van de Romeinse Limes. Je kunt dus ook Castellum Fection bezoeken.

 

Oordeel

Het Waterliniemuseum zelf is niet groot, maar je brengt er als snel meer dan een uur door. Tijdens een interactieve ontdekkingstocht kom je alles te weten over de waterlinie en de kracht van water. Je hoort er over het gebruik van deze historische plek, vanaf de Romeinse tijd tot en met nu. Ook kun je zelf proberen legers te verslaan door middel van het water, je kunt luisteren naar ooggetuigen of een VR-bril opzetten om de hele waterlinie van boven te bekijken en ga zo maar door.

 
Leuk om te weten

In de periode tot 8 januari 2023 is bij het museum een bijzondere expositie voor kinderen van 6 -12 jaar, gebaseerd op de boekenreeks ‘De Waanzinnige Boomhut’. Je kunt de hoofdpersonen Andy en Terry volgen op hun avontuur door zelf verschillende opdrachten en spelletjes te doen. Deelname aan deze ontdekkingsreis kost € 2,50 (bovenop een entreekaartje voor het museum). Voor dit bedrag krijg je ook een opdrachtenboekje en kan je reis beginnen!

 

Leeftijdsadvies

Een bezoek aan Het Waterliniemuseum is wat ons betreft vooral interessant voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Door de grootte van het museum is het behapbaar. Daarnaast voldoende afwisselend en er is veel te doen. Aan de andere kant zullen oudere kinderen steeds meer begrijpen.

De doe-expositie rond de Waanzinnige Boomhut is beschikbaar voor kinderen vanaf zes jaar, maar vooral een aanrader voor kinderen die zelf ook al kunnen lezen en schrijven en al bekend zijn met de verhalen over Andy en Terry.


Check de site van het Waterliniemuseum voor meer informatie