« Terug naar het aanbod

Wat voel jij?

Boek

3 t/m 6 jaar

Auteur: Pauline Oud

Uitgever: Clavis
ISBN nummer: 9789044844405
Aantal pagina's: 34
Jaar van uitgave: 2021

Omschrijving

Wat voel jij? Voelt een ander dat ook? En welke woorden zijn er voor wat je allemaal kunt voelen? Het is fijn als je een ander kunt helpen en als je kunt vertellen waarom je bang, boos of blij bent.

Oordeel

Wat voel jij is onderdeel van de vijfdelige serie Kriebels in je buik. Daarin laat Pauline Oud jonge kinderen op een heldere en interactieve manier kennismaken met hun eigen lichaam, voortplanting, weerbaarheid en zelfvertrouwen, familie en relaties, en emoties. In elk deel van de serie staat één van deze thema’s centraal. In dit deel (het laatste deel) gaat het over emoties. Pauline Oud staat op een laagdrempelige manier stil bij de verschillende emoties die je als (jong) kind kunt hebben en geeft taal (woorden) aan het gevoel. Het bevat korte verhaaltjes waarin telkens een emotie een rol speelt. Kinderen zien aan de gezichten in het boek hoe de kinderen in het boek zich voelen. Pauline daagt de kinderen ook zelf uit om de emotie te tonen of te vertellen waar ze blij van worden of wanneer ze boos waren.

Het is geen boek om van A tot Z voor te lezen, maar wel een boek om er af en toe eens bij te pakken en samen in een emotie te duiken.

Leeftijdsadvies

De serie boeken is gemaakt voor kinderen vanaf drie jaar. Praten over emoties zal misschien nog lastig zijn voor sommige peuters, maar door het boek voor te lezen en samen te bekijken kunnen peuters toch een helder beeld krijgen van hoe het voelt als je boos bent, verdrietig of bang. Het is goed om al op zo’n jonge leeftijd woorden te geven aan de emoties die kinderen doormaken. Zo kunnen ze uiteindelijk sneller duidelijk maken hoe ze zich voelen.


Thema’s