« Terug naar het aanbod

Wat nou Weer?

Boek

8 t/m 11 jaar

Auteur: Liz Gogerly

Uitgever: Witte Leeuw
ISBN nummer: 9789492901750
Aantal pagina's: 48
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Sr. Sánchez

Omschrijving

Lulu, Daan, Emma en Amir genieten van een warme zomer waar geen eind aan komt. Maar dan begint het op een nacht opeens te stortregenen. Hoe kan het weer zo snel veranderen? De vier vrienden zoeken het uit en leren al snel van alles over regen, wolken, onweer en orkanen. Maar ook over droogte, overstromingen en hoe weersvoorspellingen gemaakt worden.

Oordeel

In dit boek kijk je als het ware over de schouder van de vier vrienden mee. Ondertussen wordt alles rondom het weer en het klimaat heel begrijpelijk uitgelegd. Het zit namelijk vol fascinerende weetjes. Weet jij bijvoorbeeld wat een vuurregenboog is? Of welke verschillende type bliksems er zijn? Daarnaast daagt het boek kinderen uit om in actie te komen. Het bevat leuke DIY-opdrachten, zoals het maken van je eigen regenmeter en een tornado in een potje en diverse uitdagingen! Deze combinatie maakt het een boek waarmee je een keer niet op je stoel blijft zitten. De noodzaak om in actie te komen tegen klimaatverandering spat er vanaf en je leert ook nog eens hoe jij je steentje kunt bijdragen.

Kortom, een boek voor nieuwsgierige kinderen om thuis te lezen en aan de slag te gaan, maar zeker ook een boek om in je klas te hebben bij een thema als het weer of klimaatverandering.

Leeftijdadvies

Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij kunnen de verhalen zelfstandig lezen en zijn in een leeftijd waarin ze geïnteresseerd kunnen zijn in het weer en wat je aan klimaatverandering kunt doen.


Nieuwsgierig geworden? Neem vast een kijkje op kinderboeken.nl!

Thema’s