« Terug naar het aanbod

Wat is het hier leuk!

Boek

6.5 t/m 9 jaar

Auteur: Rindert Kromhout

Uitgever: Uitgeverij Zwijsen
ISBN nummer: 9789048741489
Aantal pagina's: 29
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Silvie Buenen

Omschrijving

Finn en Linn gaan met de hele familie naar zee. Ze gaan met de bus. Wat gezellig samen! Onderweg stoppen ze vaak. En elke keer stapt er iemand uit… Eenmaal bij zee zijn ze nog maar met z’n drieën. Is het dan nog leuk aan zee?

Oordeel

Rindert Kromhout schreef dit verhaal op AVI E3 niveau voor kinderen van 6 á 7 jaar. Het is een kunst om een grappig verhaal te schrijven terwijl de tekst tegelijkertijd aan allerlei voorwaarden moet voldoen. Het moet immers te lezen zijn voor kinderen die sinds een paar maanden zelf lezen. Dat betekent niet te lange zinnen en niet al te moeilijke woorden. Kromhout is daarin zeker geslaagd. Het is een vrolijk en grappig verhaal geworden waar je even helemaal in kunt duiken. Herkenbaar ook, want hoe leuk de plek ook is waar je naartoe gaat, het gaat ook vooral om de mensen met wie je gaat. Het verhaal is dan ook een mooie aanleiding voor een gesprek. Het verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken. Maak daar gebruik van en doe elke dag een hoofdstuk.

Leeftijdsadvies

Het verhaal is geschreven op AVI E3 niveau en richt zich qua leesniveau op kinderen die sinds een paar maanden kunnen lezen. Kinderen van 6 á 7 jaar. Maar kijk vooral naar het kind. Het thema van het verhaal zal ook iets oudere kinderen aanspreken.


Thema’s