« Terug naar het aanbod

Volg de vlinder

Prentenboek

5 t/m 8 jaar

Auteur: Helen Cooper

Uitgever: Uitgeverij Samsara
ISBN nummer: 9789493228436
Aantal pagina's: 28 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2022
Illustrator: Gill Smith

Omschrijving

Een jongetje en zijn oudere zus komen aan in een nieuw land. Ze zijn gered van een wrak bootje op een duistere zee. Het jongetje begint al snel vrienden te maken. Hij begint weer te spelen en te lachen, maar zijn zus niet. Zij verstopt zich in het huis. Daar voelt ze zich veiliger. Haar broer weet niet hoe hij haar kan helpen. Dan brengt hij haar een vlinder. Misschien is er toch iets wat haar kan overhalen om weer de wereld in te gaan?

 

Oordeel

Volg de Vlinder is geen eenvoudig prentenboek. Zeker niet voor jonge kinderen. Maar, met de realiteit in ons achterhoofd, geeft dit boek een glimp van een rauwe realiteit en biedt het tegelijkertijd hoop en troost. Dit verhaal over twee jonge vluchtelingen moet zeker voorgelezen worden. Ieder kind heeft een veilige omgeving nodig. Een plek zonder zorgen waar je kunt spelen en lachen met vrienden en familie.

Het verhaal is geschreven is door Helen Cooper en vertaald door Edward vab de Vendel. De illustraties zijn van Gill Smith, die naarmate het verhaal vordert letterlijk kleur geeft aan het leven van broer en zus.

 

Leeftijdsadvies

Vanwege de zwaarte van het verhaal zelf en het taalgebruik is het prentenboek vooral geschikt voor kinderen vanaf vijf á zes jaar.


Vast een keertje doorbladeren? Kijk hier!

Thema’s

Vluchtelingen

Algemene trefwoorden

familiePrentenboekVluchtelingen