« Terug naar het aanbod

Vieze beesten

Boek

9 t/m 12 jaar

Auteur: Andy Seed

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047711872
Aantal pagina's: 64
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Claire Almon

Omschrijving

Vogels die bloed drinken, geiten die scheten laten… sommige dieren hebben echt geen manieren. In het boek Vieze beesten komen ze allemaal aan bod. Maak kennis met de smerigste dieren van de wereld en ontdek hoe en waarom dieren dit soort smerige dingen doen.

Oordeel

Heb je een dierengek in huis? Dan is dit boek een verrassende aanrader! Je moet wel een beetje van vieze dingen houden… Vieze beesten is een boek vol informatie over diverse dieren. In totaal zijn er zeven hoofdstukken, waarbij de smerigste dieren per categorie aan bod komen. Dieren die er vies uitzien, dieren die vies doen, dieren die vieze dingen eten, dieren die bloed drinken … moeten we doorgaan? De informatie wordt op een grappige manier door de auteur (Andy Seed) en illustrator (Claire Almon) gepresenteerd.

Leuk om te weten: het boek bevat twee quizzen (handig, als je een spreekbeurt wilt houden en quizvragen nodig hebt) en een woordenlijst. Ben je op zoek naar een specifiek dier, dan kun je dat dus opzoeken. Handig!

Leeftijdsadvies

(Smerige) dieren hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen, maar vanwege het taalniveau is dit boek vooral geschikt voor kinderen vanaf negen jaar.


Benieuwd? Neem een kijkje op de site van Lemniscaat!

Thema’s