« Terug naar het aanbod

Uit-me-kaar

TV-programma

3 t/m 6 jaar

Producent: KRO Kindertijd

Kijkwijzer: AL

Duur: ca. 7 minuten

Omschrijving

In de serie “Uit-Me-Kaar” krijgen kleuters grote apparaten zoals een piano, scooter of caravan die ze helemaal uit elkaar moeten halen. Met een doos vol gereedschap gaan drie kinderen aan de slag; ze halen elke plank los, knippen de draden stuk en schroeven elke schroef los. De kinderen slopen niets, maar halen het echt uit elkaar en doen de overblijfselen in verschillende bakken.

Oordeel

In het begin van de aflevering worden de drie kinderen voorgesteld, daarna zie je ze aan het werk. Er is geen muziek, je hoort alleen de kinderen met elkaar praten. Er worden veel close-ups gemaakt van de handelingen die de kinderen uitvoeren, zo zie je goed hoe gedetailleerd ze te werk gaan. De aflevering eindigt altijd met “we krijgen het echt niet verder uit elkaar, zullen we stoppen?”

Leeftijdsadvies

Uit-Me-kaar is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Naar andere kinderen kijken die aan het werk zijn vinden drie-jarigen fijn, ze zullen waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de spullen en de technieken die de kinderen in de serie gebruiken. Doordat de beelden verder niet ondersteund worden door muziek en de aflevering 7 minuten duurt moet het kind zich wel goed kunnen concentreren.


Bekijk de korte afleveringen op YouTube

Thema’s