« Terug naar het aanbod

Uilenbal

Film

Vanaf 4 jaar

Maker: Simone van Dusseldorp (regisseur)

Kijkwijzer: AL

Duur: 80 minuten

Omschrijving

Meral verhuist naar een nieuw huis en gaat naar een nieuwe school. Ze probeert nieuwe vrienden te maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Thuis maakt ze vrienden met muis Piepiep, die ze ook meeneemt naar het kamp. Dankzij de muis maakt ze vrienden met het populaire meisje Desi, de stoere Jason en de verlegen Vito. Wanneer Piepiep tijdens het kamp wordt gegrepen door een uil is Meral teleurgesteld in de natuur. Maar samen met haar nieuwe vrienden gaat ze op zoek naar de uilenbal, als aandenken aan Piepiep.

Oordeel

Uilenbal is een musicalachtige film. Het verhaal wordt bijgestaan door liedjes, gezongen door de personages. Zoals wanneer Vito het vriendschapsreglement opleest of wanneer Meral doet alsof ze ziek is. Deze liedjes maken de film extra leuk om naar te kijken. En om mee te zingen natuurlijk. Het thema ‘vriendschap’ staat in de film centraal. Daarnaast komen de onderwerpen natuur, dieren en school aan bod. De film is Nederlands gesproken.

Leeftijdsadvies

Uilenbal is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen geïnteresseerd in de thema’s vriendschap, natuur en school. Ze snappen wat er gebeurt en kunnen het taalgebruik en de liedjes volgen. Kinderen rond de leeftijd van 8 jaar kunnen zich het best identificeren met de hoofdpersonages, aangezien die deze leeftijd hebben.

Goed om te weten

Je kunt Uilenbal ook bekijken met audiodescriptie via de app Earcatch. Lees hier hoe het werkt.


Bekijk de trailer

Thema’s