« Terug naar het aanbod

Toontastic 3d

App

Vanaf 4 jaar

Let op: Engelstalig

Maker: Google

Platform: Android, iPad, iPhone

Omschrijving

Toontastic is een app waarmee je eenvoudig zelf animaties maakt. Met een plus-button start je een nieuwe animatie. Er volgt een korte (Engelstalige!) instructie. Je kunt kiezen uit: een korte animatie met 3 scènes (short story), een wat langere met 5 scènes (classic story) en een ‘Science report’ (question, hypothesis, experiment, results, conclusion). Het is mogelijk om zelf een scène toe te voegen. Daarna kies je per scène een omgeving en karakters. Je beweegt de figuren met je vingers en spreekt hun stemmen in. Muziek toevoegen is ook een optie. Aan het eind geef je de film een titel en word je ‘director’ in de aftiteling als je je naam invult. Et voilà: je eigen animatie is klaar!

Oordeel

Dankzij de gebruiksvriendelijke werkwijze kun je meteen aan de slag. Er is geen hulpknop en er verschijnen geen tips. Jammer, omdat je dan misschien leuke mogelijkheden niet ontdekt. Voordeel hiervan is wel dat het zo maar kan zijn dat je na je vijfde film toch weer een leuke, nieuwe ‘feature’ ontdekt. Met de knop ´draw your own´ en via een kwastje onder het gekozen karakter kan je ook zelf een karakter tekenen en je eigen gezicht in een bestaand karakter plaatsen. Gaandeweg ontdek je nog meer mogelijkheden. Je kunt in- of uitzoomen in de ‘scenery’ en het karakter schalen en bovendien maakt het karakter een grappige beweging als je er twee keer snel op klikt tijdens de opname.

Het is duidelijk dat achter deze app een team zit met verstand van zaken en veel geld (Google). De tekenstijl is helaas niet om over naar huis te schrijven. Veel karakters hebben een wat onvriendelijke uitstraling. Bovendien zijn er weinig identificatie-figuren voor meisjes. Maar, het mag de pret niet drukken. Het spelen en maken zelf is zó leuk, dat je het visuele aspect maar even buiten beschouwing moet laten. Kortom: een zeer gebruikersvriendelijke, prach-ti-ge app die eindeloos speelplezier garandeert. Kinderen zullen ook samen er dik plezier mee hebben.

Leeftijdsadvies

Toontastic 3D is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 


Thema’s